метизная компания

На Сумщині планують вирощувати малину у промислових масштабах

Економіка | 10:23, 22.07.2017
 Поділитися

Поділитися в

Створення агрокластеру з ягідництва обговорили представники обласного Департаменту агропромислового розвитку з жителями села Межиріч Лебединського району.

За словами т.в.о директора Департаменту Петра ТУРЧИНА, створення агрокластерів є одним із напрямків обласної Програми розвитку АПК-2020 та ефективним інструментом для успішної роботи малого та середнього бізнесу, – пише сайт ОДА.

Особливу увагу в ході розмови приділено створенню кластеру з вирощування малини, Лебединщина здавна славиться вирощуванням ягід.

В Межирічі є всі сприятливі умови для створення та подальшого розвитку кластеру з ягідництва з огляду на економічну ефективність та переваги вирощування малини порівняно з іншими культурами.

Це підтверджують і економічні розрахунки, розроблені спеціалістами обласного Департаменту агропромислового розвитку.

Малина – рентабельна культура, прибуток  на вирощуванні якої отримують вже в перший рік плодоношення ягід. У подальшому зростає урожайність малини, відповідно, зростають і доходи від її реалізації. При цьому у комплексі заходів необхідно зосередитися також на налагодженні ринку збуту ягідної продукції та формуванні достатніх обсягів для її реалізації, – поділилися досвідом місцеві підприємці, котрі вже започаткували власну справу.

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: