метизная компания

На Сумщині створять плодово-ягідний кластер

 Поділитися

Поділитися в

Foto

Заступник голови облдержадміністрації Микола Подопригора у ході робочої поїздки районами області обговорив з  аграріями впровадження сучасних форм організації виробництва сільськогосподарської продукції

У Конотопському районі, зокрема, було проведено нараду щодо створення кластера з виробництва плодово-ягідної продукції.

Відкриваючи нараду, куратор галузі зауважив, що перспективи кластерної організації регіональної економіки залежать від макроекономічних тенденцій, що домінують на певній території. Кластер сприяє формуванню зв’язків між його учасниками, створенню конкурентного середовища та розвитку територій, – повідомляє сайт Сумської ОДА.

Микола Подопригора доручив керівникам на місцях  найближчим часом визначитися з місцем створення логістичного центру для розміщення матеріально-технічної бази кластеру. Присутнім виробникам плодово-ягідної продукції було запропоновано долучитися до участі у кластері та запропонувати його форму організації та роботи.

У селі Рогинці Роменського району, мешканцями якого утримується близько 500 корів та виробляється 10 тонн молока, посадовець обговорив питання щодо створення сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу із заготівлі молока від домогосподарств населення, його переробки та подальшої реалізації продукції.

«Створення кооперативу, комунальної установи зі збору та збуту молока дає можливість значно поліпшити якість молока від домогосподарств населення, підвищити реалізаційну ціну, розширити самозайнятість на селі, а головне – збільшити надходження до сімейних бюджетів. Тому в таких сільських радах, в першу чергу, необхідно надавати допомогу в організації створення подібних громадських об’єднань з виробництва та реалізації сільськогосподарської продукції», – зазначив Микола Подопригора.

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: