метизная компания

Сумська митниця спростовує інформацію про вимагання хабаря (ВІДЕО)

Економіка, Митниця | 18:38, 11.04.2019
 Поділитися

Поділитися в

Нещодавно інформаційною агенцією  «Інтерфакс» було оприлюднено інформацію з прес-конференції з заступником начальника ТОВ «Вултекс- С» Євгеном Овсієнко, де він звинувачує керівництво Сумської митниці ДФС в вимаганні хабара за «нову схему» розмитнення товарів, які ввозяться товариством.  Керівник Сумської митниці відреагував на звинувачення та надав коментарі по суті питання.

«З приводу ситуації  заяви Євгена Овсієнка, яка стосується того, що я пропонував йому «нову схему» розмитнення товару, вимагав від нього хабар у розмірі 12 тис. доларів. Я пропоную Євгену Овсієнку разом зі мною пройти, по даному факту, поліграф» – коментує керівник Сумської митниці ДФС  Олександр Щуцький.

Фейкова інформація Євгена Овсієнка, щодо звинувачення митників в затримці товару «для армії», швидко набирає оберти в медіа-просторі. «Сумская таможня блокирует поставку тканей для армии, требуя взятки у импортеров, – ООО «Вултекс – С» – назва однієї з публікацій, що розлетілися  протягом доби по соціальних мережах.

Олександр Щуцький прокоментував, що інформація надана Євгеном Овсієнком з приводу забезпечення виробників України тканиною для виробництва одягу українській армії не є достовірною, що підтверджують митні документи.

«Компанія «Вултекс- С» займається  виробництвом постільної білизни та пледів, я б хотів запитати у Євгена Овсієнка, де в його виробництві використовується те, що він заявив у митній декларації: ґрунтовка акрилова, халати, футболки, спортивні костюми, сукні, кардигани, піжами, шкарпетки, дитячі костюми, гриль та  і т.д.» ,– зазначив Щуцький.

Ряд компаній під керівництвом Євгена Овсієнко, зокрема, ТОВ «Намтар», ТОВ «Вултекс-С», ТОВ «Тексім-Груп», ТОВ «Пандеон», ПП “СУМИ-РУНО” та ін. відноситься до «ризикових підприємств», які вже неодноразово порушували митні правила при переміщенні товарів через митний кордон України, що підтверджується протоколами про порушення митних правил, складеними протягом 2017-2019 рр.

«Євген Овсієнко давно відноситься до «ризикових» суб’єктів. Протягом 2017-2019 рр. на посадових осіб компаній було складено протоколи про порушення митних правил: ТОВ «Намтар» 4 протоколи (з них 3 – за подання документів, що містять неправдиві відомості, 1- перешкоджання посадовій особі у доступі до товару), ТОВ «Пандеон», по якому відкрито кримінальні справи, складено 15 протоколів (2- перешкоджання посадовій особі у доступі до товару, 13 – порушення операцій з переробки товарів), ТОВ «Тексім-Груп» – 6 протоколів (2- за ухилення від сплати митних платежів, 3- недекларування за встановленою формою, 1- порушення прав інтелектуальної власності)» – зазначив керівник митниці.

Зі слів керівника Сумської митниці ДФС Олександра Щуцького зрозуміло, що митники не дадуть можливості переміщувати товари через кордон України всупереч чинному законодавству, зокрема Митному кодексу України: занижувати митну вартість товарів,  вносити неправдиві відомості до митних документів, а також маніпулювати актуальною для України проблемою – забезпечення потреб армії.

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: