метизная компания

Сумська митниця спростувала заяви щодо нецільового використання бюджетних коштів

Економіка, Митниця | 16:20, 9.08.2018
 Поділитися

Поділитися в

Сумська митниця спростувала заяви Управління захисту економіки Національної поліції в Сумської області, щодо нецільового використання коштів.

На сторінках інтернет-видань з`явилась інформація, розповсюджена Управлінням захисту економіки Департаменту захисту економіки Національної поліції в Сумської області, щодо нецільового використання бюджетних коштів Сумською митницею ДФС.
Зазначимо, що схожі публікації носять не дружній та фейковий характер. Зважаючи на той факт, що Сумська митниця ДФС носить давні, дружні стосунки з органами Національної поліції в Сумській області ці публікації викликали неабияке здивування. Працівниками УЗЕ Департаменту захисту економіки Національної поліції в Сумської області, дійсно було направлено листи до митниці з виявленими, під час моніторингу та аналізу офіційного загальнодержавного веб-порталу «Державні закупівлі», невідповідностями. Сумська митниця ДФС надала вичерпні відповіді на дані листи. Щодо порушення Закону України «Про захист економічної конкуренції», вказане в листі працівників УЗЕ Департаменту захисту економіки Національної поліції в Сумської області, митники зазначили, що предметом закупівлі в митниці є роботи, а не товари. Вказане в тендері обладнання закладено в технічне завдання проектувальника. Воно є найоптимальнішим зважаючи на кінцеву мету виконання робіт. Водночас митниця не мала наміру обмежувати участь у тендері всіх бажаючих через вказання конкретних марок. Будь-який учасник мав право звернутися за роз’ясненням щодо змісту тендерної документації в частині можливості подання еквівалентів продукції, що закуповується в межах тендеру. В будь-якому разі не було факту встановлення кваліфікаційних критеріїв, які б обмежували участь у тендері учасників, оскільки критерії встановлено у відповідності до ст. 16 Закону України «Про публічні закупівлі». В ситуації Сумської митниці має місце технічна помилка щодо не зазначення виразу «або еквівалент».
Зважаючи на вищевказані листи, митницею було прийнято рішення скоригувати тендерну документацію і повторно провести процедуру для встановлення вагового комплексу, який вкрай потрібен Сумській митниці ДФС для унеможливлення контрабандних потоків та збільшення надходжень до державного бюджету.
Щодо суми вказаної в статтях інтернет-видань, яка становить 13,9 млн грн, повідомляємо, що Сумською митницею ДФС планувалось та проводиться закупівля робіт на суму 6,95 млн грн. Пропозиція по тендерній документації склала 6,42 млн грн. Економія в 527 тис. грн носить значний внесок в державний бюджет.

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: