метизная компания

Сумські «батьківщинівці» проти продажу землі та розпродажу України

Економіка, Політика | 17:08, 12.11.2019
 Поділитися

Поділитися в

Сумські «батьківщинівці» проти продажу землі та розпродажу України.

Про це повідомили сьогодні під час брифінгу представники ВО «Батьківщина» Володимир Поцелуєв, Володимир Балицький та Олена Дяговець.

Про це повідомляє прес-служба Сумського обласного партійного осередку ВО «Батьківщина».

«Україна має 42 мільйони гектарів сільськогосподарської землі – це 72% території України. Її не можна виробити, її кількість обмежена і не відновлюється», – зазначив депутат Сумської обласної ради, голова фракції Володимир Поцелуєв та акцентував увагу журналістів на результатах останніх соціологічних досліджень групи «Рейтинг». Вони свідчать, що 73% і 74% українців – проти продажу землі і за проведення референдуму з цього питання: 81% – проти продажу української землі іноземцям.

Володимир Балицький, голова Сумської районної парторганізації, депутат райради, нагадав, що Україна має унікальний шанс для розвитку власного сільського господарства за європейською моделлю. Для цього потрібен не розпродаж землі, а розвиток сімейного фермерства, малого і середнього виробництва. Саме це дозволить зберегти українські чорноземи не лише для нинішнього, а й для майбутніх поколінь.

«Агрохолдинги і іноземні корпорації витіснять малих і середніх сільгосповиробників з ринку. Лише  фермерські господарства дбають про сільські території, помагають тій громаді, де самі мешкають і люди знають кожного фермера особисто», – зазначив Володимир Балицький.

Люди часто запитують, продавати чи не продавати паї? «Батьківщинівець» Володимир Балицький пояснює, аргументуючи цифрами.

«Вартість 1 га української землі в середньому по Україні 26-28 тис грн за 1 га, максимальна ціна за яку можна продати пай у 4 га – 100 тис грн, а орендна плата коливається від 16 до 24 тис грн в рік, у залежності від фермерського господарства, тож лише за 4 роки можна накопичити суму рівну до вартості землі, а далі вже покупець буде отримувати прибуток і право розпоряджатися вашою  ріллею», – розповів він.

На сьогодні команда «Батьківщини» усіх рівнів вимагає продовжити мораторій на продаж землі.

«В країні 231 місцева рада висловила свою позицію щодо продажу землі та вимагає від влади почути думку людей – провести референдум, а також подовжити мораторій на продаж землі, відпрацювати спільно стратегію розвитку агарного сектору в країні. На Сумщині такі звернення прийняли більше половин місцевих рад, у тому числі і Сумська обласна рада. Сьогодні, 12 листопада, таке рішення прийняла Роменська райрада», – зазначила заступник голови обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Олена Дяговець.

Спікери акцентували увагу на головних вимогах «батьківщинівців», зокрема:

  • провести всеукраїнський референдум, на якому українці мають вирішити, можна чи не можна відкривати ринок сільськогосподарської землі (взагалі, а не лише іноземцям!);
  • ухвалити продовження мораторію на продаж землі ще на рік та створити Всеукраїнську координаційну раду для відпрацювання стратегії розвитку фермерства, малого і середнього сільгоспвиробництва.

 Нагадаємо, що сьогодні у парламенті не розглядали питання щодо продажу землі, згідно порядку денного заплановано на середу, 13 листопада ( проект 2178, 2178-1-10).

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: