метизная компания

“Сумигаз” не мають більше брати кошти з сумчан за роботу постачальника

Економіка, ЖКГ | 20:19, 27.11.2018
 Поділитися

Поділитися в

Національна комісія заборонила дораховувати газорозподільчим компаніям гроші за природний газ. Починаючи з жовтня абоненти газовиків мали оплачувати не тільки газ, а й роботу постачальника, аби споживач отримав паливо. Йдеться про витрати, які мають сплатити «Сумигаз», у залежності від температури повітря.

«Однією зі складових тарифів на послуги розподілу природного газу є виробничо-технологічні витрати. Вони в чинних тарифах прийняті на рівні затверджених обсягів виробничо-технологічних витрат, які були затверджені Наказом Міністерства енергетики й вугільної промисловості. Зазначені обсяги технологічних витрат та втрат до приведення до стандартних умов закладені до собівартості тарифу на розподіл природного газу для операторів ГРМ. Більші вони, менші – це не питання регулятора», – розповіла голова національної комісії регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Оксана Кривенко.

Наразі різниця між обсягом, який надали абонентам, і який взяли у НАК «Нафтогазу» у грошах – майже 173 млн грн. У борг газ їм не відпускатимуть, а у разі не розрахунків – припинятимуть його подачу.

«На сьогодні після засідання Національної комісії, рішення ще не опубліковано після того, як ми ознайомимося з остаточним рішенням Нацкомісії, буде прийняти рішення про подальші дії», – повідомила речниця “Сумигаз” Анастасія Шимаріна.

Нагадаємо, від 19 жовтня за рішенням Кабміну, ціна газу для населення зросла на 23,5%, тобто кубічний метр подорожчав на 1,5 грн – він зараз коштує майже 8, 55 грн проти 7 грн до цього.

UA:СУМИ

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: