метизная компания

За допомогою по частковому безробіттю на Сумщині за тиждень звернулися 7 тисяч ФОП

Економіка | 20:25, 19.06.2020
 Поділитися

Поділитися в

На Сумщині за допомогою по частковому безробіттю до центрів зайнятості звернулися за тиждень, з 10 по 17 червня, більше 7 тисяч фізичних осіб-підприємців (ФОП). Такі дані надає Сумський обласний центр зайнятості.

Найбільше підприємців, які потребують такої допомоги, – у Сумах, Конотопі та Шостці. Найменше звернень в Середино-Буді, Великій Писарівці та Липовій Долині.

3 червня Уряд змінив постанову № 453 щодо допомоги по частковому безробіттю на період карантину. Якщо раніше її могли отримувати лише наймані працівники, то зараз і ФОП, які не використовують найману працю.

У Сумах таку допомогу почали оформлювати з 10 червня. Пік припав на 12 червня, розповів в коментарі програмі “Тема дня” на Суспільному в Сумах директор Сумського центру зайнятості Микола Кухтик.

“10 червня було тільки 19 ФОП, які звернулися. Вже 11 червня – 59, а 12-го – 1078 осіб. Це ті пакети, які ми прийняли. Але зверталося більше. Бо люди подумали, що допомогу дають всім, а не лише фізичним особам-підприємцям. Напруга була ще наступного понеділка – майже до тисячі ФОПів. А з вівторка ми приймаємо приблизно 300 осіб», – розповів Кухтик.

Суспільне

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: