метизная компания

За розмитнення авто у Словаччині вимагають хабар: на гачок потрапили і сумчани (ВІДЕО)

 Поділитися

Поділитися в

Журніласт Віталій Глагола на своїй сторінці у Фейсбук виклав відео, яке знімав прихованою камерою, де видно, як словацький митник не хоче оформлювати документи без хабаря, а сумчани діляться сумним досвідом

Щось замотався і зовсім забув вам розовісти. У неділю, я їхав на своєму авто із Словаччини в Україну для розмитнення. І яким же було моє здивування коли словацький митник почав вимагати у мене хабара. Ну, як хабара – "на кавічку". Я чув, що люди у черзі після яких, я стояв між собою говорили про те, що митнику виявилось мало 10 євро і він вимагав хоч 20. Тому я вирішив знімати момент коли він підійде до мене на телефон. Словацький митник був дуже здивований, що я не в курсі про цю "традицію". Після, того як він відкрив мій паспорт нас із ним склався приблизно такий діалог: – А то-то?- Що то-то?- Традиція!- Яка традиція?- Та на кофе, нє?- А, нє… На кофе нє..- Чого ні?- А чого так? Ніяке «на кофе»- Нічого?- Та усе в порядку…- Но, то зараз побачимо! Йди до поліцая…Після того, як він не отримав завітні 20 Євро, то відклав мої документи у сторону і почав оформлювати папери людей, які стояли за мною в черзі і виявились менш принциповими. На відео видно момент, коли митник спілкується зі мною і просить гроші (на жаль не дуже якісно. Я не хотів аби він побачив зйомку на телефон), Також видно, як він ігнорує наші документи і відмовляється оформлювати авто, а ще видно розповідь людей, що стоять у черзі після нас і розповідають про те, як давали хабаря митнику. Із етичних причин – обличчя усіх людей на відео крім митника-хабарника приховано. Насолоджуйтесь.Задля справедливості – на нашому боці кордону від українських митників жодних натяків на хабар не отримував

Опубліковано Віталієм Глаголою Середа, 6 лютого 2019 р.

“Коли я перетинав митницю, в мене так само вимагав 20 євро. Казав “Ти перший раз. У нас така традиція є. 20 євро”, – розповідає у коментарях Сергій Високинський.

Інші люди теж розповідали, що у них вимагали хабар.

“У неділю, я їхав на своєму авто із Словаччини в Україну для розмитнення. І яким же було моє здивування коли словацький митник почав вимагати у мене хабара. Ну, як хабара – “на кавічку”. Я чув, що люди у черзі після яких, я стояв між собою говорили про те, що митнику виявилось мало 10 євро і він вимагав хоч 20. Тому я вирішив знімати момент коли він підійде до мене на телефон. Словацький митник був дуже здивований, що я не в курсі про цю “традицію”, – пише Віталій у Фейсбуці. 

У хабарі Віталій відмовив, за що йому довелось довго чекати, доки до нього дійде черга.

“Після того, як він не отримав завітні 20 Євро, то відклав мої документи у сторону і почав оформлювати папери людей, які стояли за мною в черзі і виявились менш принциповими.

На відео видно момент, коли митник спілкується зі мною і просить гроші (на жаль не дуже якісно. Я не хотів аби він побачив зйомку на телефон), Також видно, як він ігнорує наші документи і відмовляється оформлювати авто, а ще видно розповідь людей, що стоять у черзі після нас і розповідають про те, як давали хабаря митнику. Із етичних причин – обличчя усіх людей на відео крім митника-хабарника приховано. Насолоджуйтесь”, – розповідає він далі.

На подібні дії словацьких митників відреагувала і словацька митниця, про що повідомила також у Фейсбуці та попросила, щоб до них звернулись усі, кому довелось заплатити хабар за розмитнення авто.

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: