метизная компания

Сумський театр “Нянькіни”– переможці театрального фестивалю у Львові

Культура | 17:32, 16.09.2019
 Поділитися

Поділитися в

У Львові відбувся театральний фестиваль “Кіт Ґаватовича”. Виставою-переможцем стала “ГалюциНація” від сумського Театру “Нянькіни”

“Цього року на наш конкурс прийшло багато заявок від театрів з усієї України. Були й дуже відомі популярні колективи, й менш відомі, але досить потужні. Тому наш вибір базувався на виваженості та бажанні показати Львову щось таке, чого ніколи не було. Щось, що має прямий стосунок до сучасності та реальності, в якій ми живемо. Вистава-переможець “ГалюциНація” від Театру “Нянькіни” – це спроба спрогнозувати, з якими проблемами може зіштовхнутися наше суспільство в майбутньому. Така рідкісна річ, як передбачення – що буде з нашими бійцями АТО, що буде з їхніми близькими, що буде відбуватися з медіа, які зараз диктують нам у що вірити, чого боятися та кого ненавидіти. Це і про те, як під впливом медіа та новітніх технологій притуплюється наше дуже людське відчуття світу, як спотворюється наша можливість адекватно реагувати на інформацію, приймати правильні рішення та мати непідробні бажання та цінності”, – пишуть організатори фестивалю. 

“Фестиваль “Кіт Ґаватовича”. Мрія потрапити з’явилася одразу, як тільки побачили світлини першого фесту – особливий дух, коли театральні традиції та сучасність не поруч, а міцно обіймаються разом. Реальність фестивалю яскравіша, ніж найсміливіші очікування! Цей захід – не просто формальність, це –  любов до театру, коріння якої глибоко в серці”, – написала Tatyana Nyankina.

Після вистави відбулося обговорення та дискусія, під час якої львів’яни змогли краще познайомитися з театром “Нянькіни”.

Фото: Misha Kulyk

Трибуна

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: