метизная компания

Фестиваль дитячої творчості «Веселковий розмай» відбувся у Сумах

Культура | 17:30, 31.05.2018
 Поділитися

Поділитися в

У переддень Міжнародного дня захисту дітей, на Сумщині проводиться обласний фестиваль «Розмай», що стимулює дітей з особливими потребами до творчості та самовираження.

Театральні постановки, вокальні й хореографічні номери, експозицію хенд-мейду та фотовиставку – усе це презентували вихованці Сумського обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

Фестиваль “Веселковий розмай” зібрав понад 80 учасників і повну глядацьку залу театру для дітей та юнацтва.

13 років поспіль на теренах Сумщини проводили театральний фестиваль “Веселка” і фестиваль дитячої творчості “Розмай”. Цьогоріч же вирішили їх об’єднати у грандіозне свято дивовижних талантів.

Вийшов симбіоз двох фестивалів, унікальний звітний концерт, який презентує успіхи педагогів і батьків та творчі здобутки вихованців Центру. До участі у фестивалі долучилися більше 80 дітей із різних куточків області, – розповідає директор Сумського обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів Олена Сущенко.

Самі ж учасники фестивалю зізнаються, що до “Веселкового розмаю” готувалися наполегливо і відповідально, тож з нетерпінням чекали виходу на сцену.

Мені подобається брати участь у таких фестивалях. Тут багато друзів, а ще я отримую задоволення від того, що танцюю на сцені. Найбільше радію, коли глядачам подобається наш номер і вони аплодують, – каже 8-річна Марійка, учасниця фестивалю.

Глядачі змогли не лише насолодитися насиченою концертною програмою, а й помилуватися арт-об’єктами, які виготовили вихованці Центру. В експозиції хенд-мейду були представлені керамічні вироби, звірятка із пап’є-маше, плетені кошики і скриньки із газетних трубочок, найрізноманітніші панно, а також вишиті картини та живописні полотна.

У рамках фестивалю, у холі театру для дітей та юнацтва, представили фотовиставку. На світлинах, які робили батьки дітей з інвалідністю, зафіксовані різні моменти із життя малечі.

Трибуна

 

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: