метизная компания

Сьомий “Чеховфест” у Сумах: які визначні театральні вистави чекають глядача?

Культура | 21:22, 25.02.2019
 Поділитися

Поділитися в

Суми готуються до масштабної театральної події року. Сьомий фестиваль “Чеховфест” вражатиме містян у березні. Цієї весни 6 театрів-учасників з Києва, Львову та Івано-Франківська подарують справжнє культурне свято глядачу.

Відкриє фестиваль 14 березня о 19:00 Київський академічний театр драми та комедії на лівому березі Дніпра з виставою «Вася должен позвонить».

Народна артистка Ада Роговцева у компанії чудових акторів знову завітає до міста з аншлаговою столичною виставою. В ній йдеться про приватний пансіон, куди приїжджають давні знайомі і нові гості, але всіх їх об’єднує те, що на них чекають приємні і не дуже приємні сюрпризи. Режисером вистави виступила донька Ади Роговцевої – Катерина Степанкова, створивши постановку, чий жанр – «можливо, комедія». В ролях: Народна артистка України Неоніла Белецька, Народна артистка України Ксенія Ніколаєва, заслужені артисти України Анатолій Мостренко та Світлана Орліченко, а також відомий медійний актор Михайло Кукуюк.

Квитки можна придбати за посиланням

Другий день фестивалю запам’ятається глядачам виставою «Три товарищі» від Київського Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка. Захід відбудеться 16 березня о 17:00.

Сюжет роману Ремарка «Три товариші» продовжує тему «втраченого покоління», розгортається в Німеччині у 1928 році. Троє друзі тримають невеличку, малоприбуткову авто майстерню. Перипетії їхнього життя, спогади та, власне, всі події роману пов’язані та розгортаються на фоні економічної, політичної кризи в міжвоєнній Німеччині.

Головна тема вистави — смерть живе любов’ю. Бо як тебе ніхто не любив, то і смерті не помітять. Як ти не любив, то й не жив або просто жив мертвим. А як любив, то й похований можеш жити. «Життя без кохання, що покійник у відпустці»

В ролях: Народний артист України Євген Нищук, Народний артист України Олексій Богданович, заслужений артист України Олександр Печериця, Народний артист України Остап Ступка, Народний артист України Тарас Жирко.

Квитки можна придбати за посиланням

18 березня о 19:00 сумський глядач побачить  виставу «Божественна комедія» від Львівського академічного театру естрадних мініатюр «І люди, і ляльки».

Вистава «Божественна комедія» – це сучасна постановка, де центральною темою є стосунки (банальні, стьобні, глибокі і провокативні). Щирі почуття, чисті емоції: чи зможе все це передати лялька в руках лялькаря? Сумські глядачі зможуть це дізнатися, завітавши на виставу львівського театру естрадних мініатюр «І люди, і ляльки», який на минулому фестивалі «Чехов фест» закохав в себе справжніх шанувальників оригінального прочитання «Гамлета».

Постановка режисера Олексія Кравчука – непересічна робота, що уособлює циклічність нашого життя, помилки, які ми робимо кожної хвилини і усвідомлення, і є чимось більшим ніж просто комічна історія про стосунки жінки і чоловіка. Ми бачимо алегорію, майстерну іронію і метафоричність образів через призму часу.

Квитки можна придбати за посиланням

20 березня о 19:00 на сумській сцені відбудеться Прем’єра 2018 року – вистава «Актрисі завжди вісімнадцять» від  Національного академічного театру російської драми імені Лесі Українки. Неперевершена постановка з легендарною актрисою Ларисою Кадочніковою не залишить байдужим жодного глядача. Кажуть, Марк Твен поділив актрис на 5 типів: погані, хороші, безпристрасні, чудові та Сара Бернар. Французька майстриня сцени на початку 20го століття вважалася «найзнаменитішою актрисою за всю історію». Вистава, яку побачать містяни, розповідає про її останнє літо, проведене на приморській віллі. Поруч з нею тільки її секретар, Жорж Піту, якому вона розповідає про своє життя, родину, яскраві епізоди, незабутні зустрічі, чоловіків, ролі та подорожі. І при цьому стверджує: «Треба жити, а не чекати смерті!»

В ролях: Народна артистка України Лариса Кадочнікова та Юрій Кухаренко.

Квитки можна придбати за посиланням

23 березня о 19:00 Івано-франківський академічний обласний музично-драматичний театр імені Івана Франка представить сумчанам виставу «Енеїда».

Сучасне прочитання славетного шедевру Івана Котляревського – спроба осмислення минулого і майбутнього України. У версії художнього керівника театру та режисера Ростислава Держипільского славетний твір став феєрією-бурлеском. Висава стала справжнім суспільно-мистецьким “вибухом”, адже всі учасники події та її глядачі стали свідками того, який потужний заряд націотворчої енергії може мати витвір театрального мистецтва, коли він з’являється своєчасно і як відгук на сучасні події. .Це масштабне, динамічне дійство, яскравий зразок ігрового театру з “відкритими” прийомами перевтілення, в якому події розвиваються від безтурботної веселої комедії до великої трагедії сучасності. До речі, у 2017 році саме цією постановкою закривався ІІ-ий український тиждень у Шекспірівському театрі в Гданську (Польща).

Квитки можна придбати за посиланням

Завершить фестиваль Київський академічний молодий театр з виставою «Дядя Ваня», що відбудеться 24 березня о 19:00.

Неперевершена вистава Молодого театру обласкана і любов’ю глядачів, і критиків. Дві премії «Київська пектораль», гран-прі польського фестивалю «ELBLASKA WIOSNA TEATRALNA», а Римма Зюбіна була визнана кращою актрисою за роль Соні аж на двох фестивалях.

У виставі «Дядя Ваня» дія набирає обертів вже з перших хвилин. Вмить персонажі перетворяться на застиглі маски, за якими вони надійно приховають від глядача свої істинні обличчя. Інколи ці маски будуть страшними, іноді – огидними, іноді – жалюгідними та смішними. Від страшного до комічного – один крок. Гра в міражі. Але коли немає справжнього життя, то живуть міражами.

В ролях: Народний артист України Олексій Вертинський, Народний артист України Станіслав Боклан, Римма Зюбіна, Народна артистка України Тамара Яценко та багато інших чудових акторів.

Квитки можна придбати за посиланням

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: