метизная компания

Сумчанам презентували «Військово-польовий АРТ» (+Фото)

Культура | 21:40, 1.12.2017
 Поділитися

Поділитися в

Foto

В Сумському обласному краєзнавчому музеї презентували мистецький проект «Військово-польовий АРТ», -повідомляє Сумська ОДА

Як розповів автор і куратор цього проекту, віце-президент асоціації «Україна-Франція», співробітник патрульної поліції особливого призначення Павло Ротар, мистецький проект «Військово-польовий АРТ» реалізовується за підтримки Адміністрації Президента України Асоціацією «Україна-Франція» на всій території України.

Це вже двадцять шоста виставка, яка проходить в містах України. Вона налічує 120 експонатів. До їх створення було залучено 70 митців народно-ужиткового мистецтва з 22 областей, серед яких є учасники бойових дій.

 «Ми вирішили поєднати здавалося б непоєднувані речі: те, чим воюють, і те, заради чого воюють. Безцінні експонати з самого пекла бойових дій на сході України, майстри з усіх куточків держави, в тому числі й із Сумщини прикрасили іконами, вишивкою, ляльками-мотанками в камуфляжній формі, й іншими атрибутами, які ідентифікують українців в усьому світі та займають чільне місце у серці кожного з нас», – говорив Павло Ротар.

Вишиті каски, ікони на захисних сітках, портрети і малюнки на ящиках зі зброї – поєднання війни та миру, творчості й воєнних буднів, зброї, що вбиває, та мистецтва, що закликає жити в кожному експонаті виставки. Проте найбільш унікальним, на думку організатора, експонатом є гільза із зони АТО із гори Карачун. Адже коли він узявся її розмальовувати, то подивився всередину і побачив осині соти. Тобто живі істоти зробили собі помешкання у зброї, яка несе смерть.

«І в цьому, мабуть, і суть всієї виставки – показати, що життя у нас сильніше за смерть, воно проростає крізь усі жахи війни, життя – вище за смерть, – говорив її організатор. – І я впевнений, що перемога справді буде за нами».

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: