метизная компания

Сумчани зустрілися з Адою Роговцевою (ФОТО)

Культура | 22:01, 14.03.2019
 Поділитися

Поділитися в

Сьогодні відбулася творча зустріч з Адою Роговцевою. Захід відбувся у рамках фестивалю “Чехов-фест”. Народна артистка України відкриває його вдруге. 

Ада Роговцева провела щиру бесіду з сумчанами та запросила на свою виставу. Розповідала артистка про те, що турбує: про український народ, культурних діячів, роботу, життя,  сім’ю,  відносини, дитинство, навчання та про добровольчу діяльність в АТО.

“Я розповідаю про те, що мене турбує, що мені не байдуже. Мені не байдуже, щоб ми жили багатше. У моєму віці зовсім не багато треба, треба мати стільки, щоб можна було віддати тим, кому потрібно. Оце мені треба багатство, а більш не треба”, – говорить Ада Роговцева.

Ада Миколаївна із захопленням говорить про українську молодь, водночас співчуваючи їй. Адже на неї чекають випробування – зустрічати хлопців із війни, повертати їх до життя і будувати з ними нову Україну. Артистка не раз бувала в зоні АТО, тому поділилася своїми думками з сумчанами.

“Коли я приїзжаю до них у шпиталь, я не кажу їм будьте мужніми, бо вони і так мужні, будьте сильними, вони сильні, будьте патріотами бо вони патріоти. Все це дурня. Я кажу їм – війна ваша почнеться, коли ви повернетеся додому. Адже вони, тобто ми з вами, не пройшли через це. Тому ви повинні бути терплячими та мудрішими від ваших батьків та дідів”, – говорить народна артистка України.

Ада Роговцева зазначила, що спільне горе має об’єднати український народ та навчити цінувати один одного.

Говорила артистка і про своє життя, сім’ю, оточення, про те, що мотивує та надихає. Розповідала про людей, які зустрічались та зустрічаються на життєвому шляху.

“Люди, яким не байдуже, які хочуть щоб людина шось зробила, змогла, стала багатшою, не на гроші, але на світ широкий. Такі люди – найбільша цінність, які зустрічаються на нашому шляху”, – говорить артистка.

Відповідала Ада Роговцева і на запитання поціновувачів її творчості. Так, коли спитали, звідки вона черпає стільки енергії, артистка відповіла:

“У мене є такий вірш: “Ми можем любов покалічить, якщо на колись відкладем. І вже не купить, не позичить цей ніжний і болісний щем”. Коли щемить сердце любов’ю до людей, до весни, до зими, до сонечка, до квіточки, до песика, тоді можна і жити. Треба ділитися своєю любов’ю, тоді і буде енергія”

У кінці творчої зустрічі Ада Роговцева прочитала вірш репресованого єврейського поета Овсія Дриза, який описує життєвий шлях:

Ах, как смело, как вызывающе
нацелены в небо зеленые почки!
Словно кулачки новорожденного –
Крепко сжатые, они
Как бы говорят: «Всё наше, всё наше!..»
Ах, как тихо падают листья.
Они распластались на земле, 
Как пожелтевшие раскрытые ладони
Честных рук того,
Кто, покидая этот мир,
Как бы говорит: смотрите, смотрите –
Я ничего не взял с собой,
Ни-че-го!..  
Привітати Аду Роговцеву прийшла гостя фестивалю – перша леді України Марина Порошенко, яка подякувала організаторам “Чехов-фесту” за цікаву творчу театральну ініціативу.
Анна Толстошеєва

 

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: