метизная компания

Третій том серії «Сумщина. Велика спадщина» презентували у Сумах

Культура | 17:03, 16.01.2020
 Поділитися

Поділитися в

Третій том серії «Сумщина. Велика спадщина» під назвою «Краєзнавство» був презентований в Конгрес-центрі СумДУ, – інформує Сумська ОДА.

Читач, який зануриться в подані в книзі тексти, зрозуміє, що спільного з Сумщиною у автора «Історії Русів» Григорія Полетики, архієпископа, історика і богослова XIX Філарета. Які краєзнавчі розвідки залишив для нащадків автор «Чорної ради» Пантелеймон Куліш? Що знає про Охтирський монастир письменник Хома Абищо? Як розбійник Кудіяр був пов’язаний із нашим регіоном. І чимало іншого. Не менш цікавий розділ «Сучасність», де можна знайти багато нового і цікавого про історію нашого краю.

Також в рамках презентації книги «Краєзнавство» Олег Корнієнко продемонстрував унікальну карту Слобідської України XVIII століття, що є дуже детальною і стане цікавим приводом для подальших краєзнавчих розвідок.

Довідково. Серія «Сумщина. Велика спадщина» видається за сприяння облдержадміністрації коштом обласного бюджету. Всі книги проекту «Сумщина. Велика спадщина» – «Образотворче мистецтво», «Поезія» і «Краєзнавство» вийшли завдяки сумському видавництву «Університетська книга». Модератором проекту є журналіст і письменник Євген Положій. Наклад третьої книги «Краєзнавство» – 700 примірників, що розповсюджені по бібліотеках, школах, музеях області.

Також планується створення сайту «Сумщина. Велика Спадщина». Як повідомив Євген Положій, автори проекту хочуть зробити діджеталізацію трьох виданих книг цієї серії, а ще додати матеріали, які за браком місця не змогли увійти до книг. У ініціаторів і ідейних натхненників проекту вже є плани на видання наступних книг – «Красне письменництво», «Музеї», «Театр і кіномистецтво».

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: