метизная компания

Глухівські депутати проголосують за бюджет без премій Терещенка, але з квартирами для лікарів, – Бурлака

Політика | 18:29, 24.02.2018
 Поділитися

Поділитися в

Депутати Глухівської міської ради у понеділок приймуть соціальний бюджет. Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук лідер фракції «Воля народу» Юрій Бурлака.

За його словами, депутати більшістю голосів на черговій бюджетній комісії підтримали соціальний бюджет та сказали «ні» бюджету «премій Терещенка».

«Це бюджет не популізму, а реальних доходів і узгоджених, з головними розпорядниками коштів, витрат. У понеділок ми будемо голосувати за такий соціальний бюджет!», – зазначив Бурлака.

Він наголосив, що депутати знайшли можливість забезпечити зарплатами лікарів та вчителів.

«Фракції партій «Воля народу», УКРОП та БПП «Солідарність» запропонували виділити 1,7 млн грн на обладнання для нашої лікарні. 1 млн на обладнання для перших класів, які вже підуть в «Нову школу», створену в рамках реформи освіти. 450 тисяч передбачили на відкриття нової дитячої групи в садку, а 500 тисяч – на відкриття інклюзивного центру», – написав Бурлака.

Головне, повідомив він, що у бюджеті, схваленому депутатами, не будуть передбачені багатотисячні премії меру та чиновникам.

«За 300 тисяч гривень, які Терещенко заклав у свою премію, купимо дві квартири лікарям. Раніше планували купити житло чемпіонці Анні Кривонос, але ці зобов’язання бере на себе облрада», – заявив Бурлака.

Лідер фракції «Воля народу» нагадав, що Глухів живе без бюджету вже два місяці.

«Мішель Терещенко хоче, щоб в бюджеті були передбачені премії йому та його заступникам. І заради цього влаштовує у місті цирк. В той же час залишаються без належного фінансування соцзаклади, а в його чиновницькому бюджеті не вистачає грошей на зарплати вчителям і лікарям. Необхідно припинити знущання мера над містом», – резюмував Бурлака.

Як відомо, у Глухові досі не прийнятий бюджет міста. Мер Терещенко на сесію, де порушувалося питання бюджету, звіз людей з Києва в якості фізичної допомоги. На знак протесту проти тиску з боку мера депутати почали залишати його більшість.

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: