метизная компания

Колишній радник міського голови вчинив злочин на Сумщині?

Кримінал, Політика | 16:23, 12.01.2019
 Поділитися

Поділитися в

Працівники слідства та карного розшуку ГУ НП області спільно зі співробітниками прокуратури та Управління СБУ в Сумській області за оперативного супроводу спецпідрозділу «КОРД» затримали колишнього радника міського голови за підозрою в незаконному зберіганні гранати Ф-1 та організації вчинення злочину із застосуванням гранати РГД-5 стосовно депутата Конотопської міської ради.

Нагадуємо, що 22 серпня 2018 року близько 00:50 у м. Конотоп на подвір’я депутата невідома особа кинула гранату РГД-5, внаслідок чого було пошкоджене майно власника. У ході проведеного слідства здобуто достатньо доказів того, що одним із замовників даного злочину є тодішній радник міського голови, зокрема він передавав виконавцю гранату, яка була використана під час вчинення злочину.

За результатом спецоперації в суботу, 12 січня 2019 року, колишнього радника міського голови затримано у власній квартирі безпосередньо під час передачі йому ще однієї гранати Ф-1 місцевим жителем.

На даний час тривають першочергові слідчі дії, вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) КК України. Місцевого жителя також затримано в порядку ст. 208 КПК України, встановлюється кваліфікація його дій.

Затриманому загрожує до 7 років позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури Сумської області

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: