метизная компания

Ляшко: Нова техніка рятувальникам – це тисячі врятованих життів

Думка, Політика | 09:30, 7.02.2018
 Поділитися

Поділитися в

Достойні зарплати та нове сучасне обладнання – запорука врятованих рятувальниками тисяч життів. На цьому наголосив лідер Радикальної партії Олег Ляшко, перебуваючи на щорічній звітній колегії ДСНС. Політик подякував рятувальникам за їхню нелегку працю та пообіцяв і надалі всіляко їх підтримувати.

«70 тисяч людей працює в системі ДСНС. Хочу щиро подякувати вам за надзвичайно важливу роботу. Від вас, вашого великого серця та ваших мужніх рук залежить життя тисяч українців. І для мене та моєї команди надзвичайно важливо, щоб держава цінила вашу роботу. Єдина вимога до вас – повертайтеся додому живими!», – звернувся до ДСНСівців Ляшко.

Лідер РПЛ зазначив, що завдяки зусиллям його команди мінімальна зарплата рятувальниківлише у минулому році зросла з 3 до 7 тисяч. Проте, Олег Ляшко переконаний, що і цього замало.

«Позаминулого року зарплата рятувальників була одна з найнижчих по країні – 3 тисячі гривень. Це неправильно і не чесно, бо рятувальники щодня ризикують своїм життям, розміновуючи території на Донбасі та виїжджаючи на пожежі. Ми виправили цю ситуацію і з нинішнього року ніхто в ДСНС не отримуватиме менше 7 тисяч гривень. А після першого кварталу 2018 року ми добиватимемось, щоб ніхто з рятувальників не отримував менше 8 тисяч гривень. Ось наше завдання!», – підкреслив народний депутат.

Олег Ляшко запевнив, що вирішуватиме й проблему забезпечення рятувальників житлом.

«Вперше за 10 років 90 мільйонів гривень ми вибили на придбання житла. Проте, за результатами перегляду держбюджету ми доб’ємося збільшення цієї суми. Наприклад, в Ніжині на реконструкцію гуртожитку для рятувальників потрібно 15 мільйонів гривень. І тоді рятувальники отримають 47 квартир. Також не добудоване житло в Рівному, Кропивницькому, Ромнах та інших містах України. Ми докладемо всіх зусиль, щоб забезпечити наших рятувальників житлом», – розповів Ляшко.

Крім того, переоснащення рятувальників новими пожежними автомобілями та авіаційною технікою – ще одна ініціатива радикалів. «За нашої ініціативи у цьому році передбачено мільярд гривень на пожежно-рятувальну техніку. 600 мільйонів – на пожежні автомобілі, 400 мільйонів – на авіаційну техніку. Такого не було ніколи за всю історію існування служби. Ми і надалі підтримуватимемо рятувальників, бо життя людей – це найвища цінність!», – підсумував Ляшко.

В свою чергу керівництво ДСНС подякувало лідеру Радикальної партії за підтримку.

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: