метизная компания

Ляшко: Українські заводи будуть з сировиною!

Політика | 19:49, 6.04.2018
 Поділитися

Поділитися в

Комітет промполітики та підприємництва підтримав та рекомендував Верховній Раді прийняти в цілому законопроект №8226 про продовження дії «металургійного закону» на 3 роки та підвищення ставки вивізного мита на металобрухт до 42 EUR/т. Ініціатори документу – народні депутати від Радикальної партії Олег Ляшко та Віктор Галасюк переконані: влада має захищати своїх металургів та машинобудівників так, як це роблять США і ЄС.

«Українські заводи будуть з сировиною, армія – зі зброєю і технікою, а українці – з роботою і зарплатою! Не треба соромитись власних національних економічних інтересів!», – прокоментував рішення комітету ініціатор документу, лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

Політик нагадав, що завдяки дії «металургійного закону», ухваленого два роки тому за ініціативи депутатів Радикальної партії, вдалося скоротити дефіцит металобрухту з 850 тис. т у 2015 році до 300 тис. т у 2017. Це десятки тисяч збережених робочих місць українців і понад $1,5 млрд «врятованої» експортної виручки у торговельному балансі, що є важливою передумовою стабільного курсу гривні та цін в крамницях.

«Проте ситуація загострюється – металобрухт в світі дорожчає і нинішня ставка вивізного мита (30EUR/т) поступово перестає відігравати свою захисну роль. Тому новим «металургійним законопроектом» №8226 ми запропонували підняти мито до 42EUR/т та продовжити його на 3 роки. В Китаї, до речі, мито 40%, в Індії – понад 35%, в Казахстані – повна заборона експорту металобрухту», – зазначив співавтор законопроекту, голова профільного комітету ВР Віктор Галасюк.

За словами депутатів від Радикальної партії, від ухвалення закону виграють всі: металургійні заводи будуть з сировиною, армія буде з технікою та зброєю, українці будуть забезпечені роботою та зарплатою, економіка буде розвиватися.

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Реклама

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: