метизная компания

Ляшко: Влада знищує професійно-технічну освіту

Освіта, Політика | 21:20, 28.02.2018
 Поділитися

Поділитися в

Foto

Відновити фінансування ПТУ з держбюджету та запровадити державну програму розвитку профтехосвіти вимагає від уряду лідер Радикальної партії Олег Ляшко. Політик підкреслив, що через недолугу політику влади в Україні майже не залишилось закладів профтехосвіти, а промислові підприємства не можуть знайти фахівців.

«Влада переклала фінансування ПТУ на місцеві бюджети. А для місцевих бюджетів, як ми розуміємо, головне – це двори, каналізація, під’їзди тощо. Крім того, через відсутність державної політики ми маємо проблему з дефіцитом висококваліфікованих робочих кадрів. Понад 2 мільйони заробітчан працюють у Польщі та інших країнах Європи, бо там у кілька разів більша зарплата. Коли нам влада розказує про економічне зростання, треба пам’ятати, що воно робиться трудовими руками. Для цього має бути державна політика розвитку професійно-технічної галузі», – наголосив Ляшко.

Лідер РПЛ пропонує надавати державну підтримку кожній дитині, яка хоче отримати робочу професію.

«Нам скоро доведеться виписувати механізаторів, комбайнерів і будівельників з Китаю, Туреччини та інших країн, бо наші всі поїдуть по закордонах, де більші зарплати. Тому потрібно, щоб у нас ПТУ вчили не юристів та економістів, а спеціалістів робочих професій. Таким чином треба вирішити проблему висококваліфікованої робочої сили. Ключове для країни – робочі кадри, підвищення зарплати, соціальний захист і соціальна підтримка», – підсумував Ляшко.

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: