метизная компания

Мер Сум вважає вирок суду “політичним” та подаватиме апеляцію: про засідання 16 квітня його не повідомили

Політика | 14:06, 25.04.2018
 Поділитися

Поділитися в

Про це міський голова Сум Олександр Лисенко розповів журналістам The Sumy Post.

За його словами, із рішенням суду він ще не ознайомлений через відсутність вільного часу, адже триває сесія міської ради, а секретар – Андрій Баранов – знаходиться у відрядженні.

“Після ознайомлення я буду радитися із юристами та захисниками щодо подальшої процедури подання апеляційної скарги”, – прокоментував Олександр Лисенко.

На питання журналістів, чи визнає факт корупційного діяння щодо себе відповів:

“Я думаю, я вийду обов’язково на прямий ефір і поясню, що в інших містах (Чернівці, Ромни, Білопілля) по всіх рішеннях, які вони приймали, в тому числі, голова Сумської районної ради, визнані невинні судом такими, що скоїли відповідне правопорушення. Тільки міський голова Сум чомусь… Я думаю, це стовідсотково політичне …Не хочу казати прізвища тих людей, які сьогодні приймали активну участь у тому, щоб звинуватити мене у дії, яку я не вчиняв. Я вам поясню ситуацію: я хотів підняти ці зарплати всім, і я це зробив. Я думаю, так роблять і на рівні держави, адже саме на державному рівні було підняте питання про збільшення розміру мінімальної заробітної плати – ми мусили зробити це також. Такою ситуацією скористалися люди, які хочуть приховати свої якісь справи за цим резонансом. На рахунок цього питання до матеріалів справи залучені роз’яснення НАЗК та Вищого Спеціалізованого суду, яке суддя не врахувала”

Щодо ж засідання 16 квітня, на яке Олександр Лисенко не з’явився, журналістам пояснив, що про це його ніхто не повідомив.

Зазначаємо, що саме 16 квітня сплив термін дії притягнення до відповідальності у вчиненні адміністративного правопорушення, оскільки стягнення може бути накладено не пізніш як через три місяці з дня виявлення правопорушення.

“На 17 квітня мені принесли повідомлення. Згідно чинного законодавства, мене повинні повідомляти, коли я повинен з’явитися до суду. Я не бачив таких прецедентів – мене не повідомляли про засідання суду 16 квітня. Я телефонував батькам – може батькам принесли. Туди не приносили. Я завжди вказую адресу батьків, і фактичного проживання, і прописки. Повідомлень у поштовому ящику не було, дружина також не отримувала. Але чомусь на 17 (наступного дня, – ред.) повідомлення принесли”, – каже голова міської ради.

Щодо телефонного дзвінка адвоката Лисенка, мер заперечив і запропонував журналістам перевірити його особистий телефон на наявність вхідного дзвінка адвоката 16 квітня. Також очільник міста зазначив, що міг знаходитися поза зоною досяжності.

Прокуратура позбавлена права оскаржувати це рішення.

Сумський міський голова майже два місяці був відсутній на судових  засіданнях – спочатку знаходився на лікарняному, а потім перебував у санаторії. 19 квітня суд відмовив меру у відведенні судді Ірини Клімашевської.

 

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: