метизная компания

Микола Березін: Ключовим моментом медичної реформи має бути доступність медпослуг населенню

Медицина, Політика | 15:30, 30.01.2018
 Поділитися

Поділитися в

Foto

В Україні почали впроваджувати медичну реформу. Зокрема, вона передбачає 5 рівнів допомоги: первинну, вторинну, третинну, екстрену та паліативну. Допомога лікаря загальної практики передбачена у первинній ланці, вузькопрофільні спеціалісти допоможуть у вторинній, а ось складні хвороби лікуватимуть у вузькоспеціалізованих установах третинної ланки. Проте, щоб отримати допомогу третього рівня, обов’язково необхідно пройти через два попередні.

«Чи можна, наприклад, із віддаленого села людину з інфарктом або інсультом довезти до «третього рівня»? Заїхати на «другий рівень», отримати направлення — по цих дорогах, зрозуміло, не довезуть», — коментує депутат Сумської обласної ради від партії «Відродження» Микола Березін.

Партійці наголошують: ключовими моментами реформи має стати питання доступності медичних послуг населенню, а також високий рівень зарплат лікарів. Саме тому вони наполягають на ухваленні закону про загальнообов’язкове медичне страхування. Відповідний законопроект уже зареєстрований у Верховній Раді:

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: