метизная компания

Микола Клочко взяв участь в українсько-китайському форумі економічного співробітництва

Політика | 08:48, 1.06.2018
 Поділитися

Поділитися в

У Києві відбувся українсько-китайський форум економічного співробітництва. Участь у форумі взяли 75 представників урядових структур, державних підприємств та компаній Китаю, що зацікавлені в інвестуванні в Україну, створенні спільних підприємств та експорті вітчизняної продукції.

Голова облдержадміністрації Микола КЛОЧКО під час форуму спілкувався з вже існуючими та потенційними китайськими діловими партнерами Сумщини щодо подальшої співпраці. 

Темою цьогорічного форуму став інвестиційний потенціал України. Як зазначили учасники форуму, за останні роки Китай став ключовим інвестором України. Товарообіг між Китаєм і Україною за рік виріс на 20%. Китай готовий вкласти в українські інвестиційні проекти 7 мільярдів доларів. Половина цієї суми вже працює в різних сферах економіки. Ще 3,5 мільярда доларів партнери готові вкласти і реалізувати в спільних проектах.

Вже відомо про плани Китаю інвестувати у вітчизняний АПК і транспортну логістику, в інфраструктурні проекти, в телекомунікаційні мережі, відновлювальну енергетику та машинобудування тощо. Така зацікавленість із боку Китаю зумовлена тим, що Китай розглядає Україну як партнера в своїй стратегії «Один пояс, один шлях» і в торговельно-політичних взаємовідносинах із Європейським Союзом.

Організаторами форуму виступили Китайська асоціація з розвитку підприємств за кордоном (Chinese Overseas Development Association (CODA) та Торгово-промислова палата України.

В рамках заходу проходили презентації українських галузей і проектів у сферах АПК, енергетики, інфраструктури, туризму й інших, а також ділові переговори з потенційними інвесторами з Китаю.

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Реклама

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: