метизная компания

На «SUMY INVEST BRIDGE» завітали 5 послів іноземних країн

Політика | 12:57, 23.05.2018
 Поділитися

Поділитися в

У рамках Міжнародного бізнес-форуму «Sumy Invest Bridge» представники бізнес-кіл із Іраку, Турецької Республіки та Об’єднаних Арабських еміратів, а також посли Білорусі, Казахстану, Азербайджану, Узбекистану та Македонії розглядали шляхи поглиблення співпраці з Сумщиною

«Багатогалузевий промисловий комплекс та аграрний сектор, багаті надра, розвинена наука, висококваліфіковані кадри – це наші переваги та можливості швидко й ефективно інтегруватися у світову економіку», – презентував Сумську область голова облдержадміністрації Микола КЛОЧКО.

За його словами, у 2017 році Сумщина здійснювала зовнішньоторговельні операції з партнерами зі 123 країн світу. Інвестиції надійшли з 28 країн.

«Щороку ми продовжуємо розширювати ці горизонти співпраці. І учасники виставки «Слобожанський міст-2018» на високому рівні підтвердили рівень і якість української продукції та послуг. Це свідчить, що сумське підприємництво – частина великої світової бізнес-спільноти», – говорив очільник області.

Як повідомили представники іноземних делегацій, бізнес-форум і виставка «Слобожанський міст» – це унікальна можливість дізнатися про Сумщину більше, домовитися про співпрацю.

«Сьогодні я тут бачу підприємства, зокрема, в галузі машинобудування та агропромислового комплексу, які давно вже і тісто співпрацюють із нами, – розповів Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Білорусь в Україні Ігор СОКОЛ. – Потенціал Сумщини дуже великий, у нас тільки по поставкам сільськогосподарської техніки на Сумщині два представництва – в Конотопі і Сумах. За минулий рік товарообіг склав майже 70 мільйонів доларів. І ми будемо його нарощувати».

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Казахстан в Україні Самат ОРДАБАЄВ уже втретє на Сумщині.

«У нас хороші відносини із очільником області. За два роки ми зробили чимало, ваші насоси «пішли» до нас, – говорив він. – А за останній рік товарообіг між Казахстаном і Україною збільшився більше ніж на 0,5 мільярда доларів. І велика частка у цій сумі – Сумської області. Тому перспективи непогані».

Перший Секретар відділу торгівлі та економіки Представництва ЄС в Україні Жослін ГІТОН зазначив, що європейська спільнота готова допомагати Україні, поглиблювати співпрацю, в тому числі і в залученні інвестицій.

«Сьогодні експорт України в Європу складає 45%, але це не межа і я вважаю, що ми можемо збільшити цей показник», – підкреслив він.

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Реклама

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: