метизная компания

Навіщо нам стільки чиновників?

Політика | 10:24, 30.07.2018
 Поділитися

Поділитися в

Ні для кого не секрет, що кількість чиновників в Україні невпинно зростає. І, хоча представники влади заявляють про зменшення кількості чиновників на 20 % протягом останніх декілька років, реальна цифра з урахуванням Криму та тимчасово окупованих територій, лише збільшилась

Найкращим прикладом є Сумська міська рада, яка розширюється і розширюється. З 2014 року кількість її чиновників виросла більш ніж на третину і продовжує зростати. Вже незабаром загальна чисельність працівників апарату та виконавчих органів Сумської міської ради досягне 1000 одиниць. Навіщо стільки чиновників?

Загальна кількість чиновників адміністрацій та органів місцевого самоврядування на Сумщині перевищує 3 тис. осіб, а витрати на їх утримання за 2017 рік перевищили 400 мільйонів гривень! Минулого року стало відомо, що Сумська область стала лідером з витрат на висвітлення діяльності чиновників, що склали майже 3 мільйони гривень на рік.

Майже з усіх питань у голів адміністрацій та мерів є заступники, а це і секретар, і помічники і підлеглі, і нові витрати з бюджету, тобто податків місцевої громади. Видатки на органи влади ростуть в Україні шаленими темпами. 300 % премій та надбавок до зарплатні не відповідають результатам у зростанні благополуччя людей. Де ж обіцяні реформи та покращення життя простих громадян?

В 1992 році кількість чиновників в Україні складала біля 90 тисяч, а зараз перевищує 200 тисяч, хоча більшість їх функцій та процедур можна автоматизувати та скоротити. Система стала складнішою, але й прогрес не стояв на місці. В розвинених країнах давно працює електронний документообіг та ефективні автоматизовані системи управління.

Якщо подивитися на оцінку фінансової спроможності новостворених територіальних громад, стає очевидним, що в більшості з них питома вага видатків на утримання апарату управління у власних ресурсах ОТГ перевищує всі допустимі норми. Тобто, фактично, влада просто утримує сама себе за рахунок податків громадян. Де ж взяти кошти на інше?

Цікаво, що у більшості країн світу показники кількості чиновників до кількості громадян різняться в рази. Це викликано тим, що до них можуть належати збройні сили, судові органи, поліція, органи місцевого самоврядування, дипломатична служба, адміністративні органи, або навіть духовенство, викладачі, адвокати та поштова служба. Тому проводити оцінку та порівняння з іншими країнами можливо за умови тотожності функцій та обов’язків.

Ми виступаємо за суттєве скорочення кількості чиновників!

Їх кількість щороку збільшується, а ситуація в країні лише погіршується. Необхідно терміново перевести максимально можливу кількість державних послуг на автоматизовані комп’ютерні системи, які унеможливлять корупцію та зловживання. Створити електронний документообіг та систему контролю за виконанням повноважень.

Кількість чиновників треба скоротити втричі!

Більшість інформації, що не шкодить безпеці країни та життю і здоров‘ю громадянина має бути відкритою. Особливо це стосується реєстрів майна та корпоративних прав. Кожен громадянин має право безкоштовно отримувати довідки у електронному вигляді, щоб не витрачати час на черги та спілкування із зайвими чиновниками. Непотрібних чиновників звільнити та перевчити для реальної роботи на підприємствах.

Зекономлені кошти потрібно перевести на освіту та медицину!

«Україна не настільки ще багата країна, щоб утримувати кількасот тисячну армію чиновників, що не виконують якісно свої безпосередні обов‘язки. Реформу системи управління слід почати не із збільшення зарплатні посадовцям, а із скорочення функцій та автоматизації. До керування мають прийти менеджери, для яких політика не буде мати визначної ролі, а головним буде рівень добробуту людей», – зазначив голова Сумської обласної організації політичної партії «ОСНОВА» Володимир Мельніченко.

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Реклама

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: