метизная компания

Перший заступник голови Партії “Відродження” зустрівся з педагогами Сум

Освіта, Політика | 12:40, 9.11.2017
 Поділитися

Поділитися в

Foto

Сьогодні, 8 листопада, Суми з робочою поїздкою відвідав перший заступник голови партії «Відродження» Володимир Пилипенко.

У рамках візиту політик, разом із головою Сумської обласної організації партії «Відродження» Юрієм Чмирем, зустрівся з трудовим колективом ДПНЗ «Сумське вище професійне училище будівництва і дизайну». У колі педагогів вони обсудили освітню реформу, запропоновану Урядом.

Освітяни погодилися: ситуація, в якій опинилися професійно-технічні заклади, — критична. Через те, що в Держбюджет-2017 не було закладене фінансування ПТУ, останні працюють тепер за рахунок місцевих бюджетів і замість розвитку займаються питаннями виживання.

«Ми вважаємо, що задача педагогів — навчати дітей, а не думати, за які гроші полагодити протікаючий дах у кабінеті», — говорять представники педколективу.

 

«Перекладати фінансування таких навчальних закладів з державного на місцеві бюджети — це нонсенс, адже  мова йде про суми, які має можливість профінансувати держава, але не можуть фінансувати на місцях, — зазначив Юрій Чмирь. — Сьогодні вже є загроза того, що ПТУ можуть закритися і ми маємо всі шанси втратити цей напрямок освіти. А бажаючих отримати профтехосвіту сьогодні дуже багато».

 

Гостро стоїть і питання підвищення зарплат педагогам. За словами Володимира Пилипенка, анонсуючи реформу, Уряд у цьому питанні просто обманув людей.

«Кабмін роздавав обіцянки про підвищення зарплат педагогам, але чомусь ці обіцянки повинні виконувати місцеві бюджети. При цьому – відповідних додаткових ресурсів на місця Уряд не передає. Це може призвести до скорочення штатів або переведення вчителів на неповні ставки – адже фонд оплати праці в 2018 році суттєво не зросте, — відзначив Володимир Пилипенко. — Цю норму необхідно прибрати із Закону про Держбюджет. Інакше вже завтра вчителі всієї країни вийдуть на акції протесту, оскільки влада банально їх обдурила. Минулого тижня така акція вже пройшла перед Кабміном. А поспілкувавшись сьогодні із педагогами Сум, я бачу, що вони теж готові підтримати київських колег і вийти на протест».

На переконання першого заступника голови партії «Відродження», необхідно знову повернутися до тієї моделі оплати праці, коли в основі нарахування зарплати педагога лежить мінімальна заробітна плата в 3200 грн, а не 1600 грн прожиткового мінімуму. Відповідний законопроект уже зареєстрований народними депутатами партії «Відродження».

«У нас є законопроект 6146, який саме дозволить встановити справедливе підвищення заробітної плати — залежно від розміру мінімальної зарплати, а не прожиткового мінімуму. Ми також будемо боротися за те, щоб норму закону щодо фінансування оплати праці вчителів не з державного, а з місцевих бюджетів — виключили. Держава повинна відповідати за науку і за оплату праці педагогів», — наголосив Володимир Пилипенко.

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: