метизная компания

Поліція Сумщини нагадує: в «день тиші» заборонена будь-яка агітація

Політика | 14:23, 19.04.2019
 Поділитися

Поділитися в

Чинним законодавством передбачено, що в день напередодні виборів, у так званий «день тиші», заборонено будь-які агітаційні заходи, розміщення у ЗМІ агітаційних матеріалів, розповсюдження виборчих листівок, плакатів та іншої друкованої агітаційної продукції кандидатів у Президенти України.

Починаючи з 00:00 завтрашнього дня комунальні служби зобов’язані зняти раніше розклеєні в публічних місцях передвиборні агітаційні матеріали політиків – білборди, банери, вивіски, рекламу на транспорті, вітринах тощо.

Також 20 квітня заборонено кандидатам у президенти проводити зустрічі з виборцями та поширювати агітацію у ЗМІ; неможна показувати агітаційні фільми чи кліпи; розповсюджувати листівки і плакати агітаційного змісту. Під забороною знаходяться публічна реклама та публічні заклики голосувати за того іншого кандидати або давати публічні оцінки їх діям.

День тиші не поширюється на розповсюдження інформації, що стосується безпосередньо самих виборів – роз’яснення законодавчих норм, порядку голосування, запрошення взяти участь у виборах.

У відповідності зі ст. 57 Закону України «Про вибори Президента України» передвиборча агітація в день тиші забороняється. В іншому випадку на порушників очікує адміністративна відповідальність: пересічним громадянам загрожує штраф у розмірі 510-850 гривень, а посадовим особам – 850-1360 гривень.

Правоохоронці вкотре закликають громадян дотримуватися правопорядку та виборчого законодавства під час виборчої кампанії. А тих, кому відома інформація про вчинення протиправних дій, пов’язаних із виборами та виборчим процесом, просять повідомити про це на лінію «102» для негайного реагування.

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: