метизная компания

Скільки у лютому доїхало до Сумщини кандидатів у Президенти?

Політика | 07:32, 9.03.2019
 Поділитися

Поділитися в

У лютому Сумську область відвідали п’ять кандидатів на пост Президента України: Олег Ляшко, Сергій Каплін, Юрій Дерев’янко, Ілля Кива, Анатолій Гриценко. Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

11 лютого Олег Ляшко побував у місті Охтирка та селищі Чупахівка, де провів зустрічі з виборцями. Візит політика активно висвітлювали регіональні ЗМІ. Частина публікацій не містить відповідних позначок і має ознаки «джинси».

У цей же час в районних центрах області побував проект «Ляшкобус». Зокрема, команда кандидата зустрічалась з виборцями Глухова, Конотопа, Великої Писарівки, Краснопіллі, Білопіллі, Шостці, Кролевці.

Публічну акцію на площі провів лише Сергій Каплін — 20 лютого у місті Шостка організував мітинг працівників казенного заводу «Зірка» за виплату заборгованості із заробітної плати. Після мітингу учасники з транспарантами колоною пройшли вулицями міста до заводоуправління. Це не перший візит політика на Сумщину у якості кандидата в Президенти. Лідер Соціал-демократичної партії відвідував область 16 січня —  зустрічався із профспілковими активістами ПАТ «Сумихімпром» та інших підприємств, представниками громадськості, ветеранських організацій

13 лютого Анатолій Гриценко у Сумах провів зустріч з виборцями в будинку культури СМНВО ім. Фрунзе, відвідав приватне підприємство «Керамея» та провів прес-конференцію. Після візиту штаб кандидата подав до суду адміністративний позов проти місцевого телеканалу ЮА:Суми.

Обурення політика викликав коментар ведучої новин, який містив згадки про антикорупційні розслідування, наведені з посиланням на інформацію громадського руху «Чесно» та коментар представника цієї організації щодо передвиборчої кампанії згаданого кандидата на пост Президента України.

Анатолій Гриценко звинуватив телеканал у порушенні встановленого законом України «Про вибори Президента України» порядок діяльності ЗМІ під час виборчого процесу. Штаб кандидата вимагав визнати інформацію, яку озвучили в ефірі телеканалу недостовірною та спростувати її, а дії суспільної телерадіокомпанії визнати протиправними й стягнути судовий збір у розмірі 2 350 грн.

Справа слухалась у Зарічному районному суді м. Суми. 20 лютого 2019 року суд виніс рішення, яким відмовлено у задоволенні цього позову. Кандидат подав апеляційну скаргу. 24 лютого колегія Другого апеляційного адміністративного суду відмовила у задоволенні обох позовних вимог і до журналіста і до UA: Суми, але з інших мотивів.

25 лютого місто Суми відвідав Ілля Кива, який провів лише один захід — прес-конференцію у якості голови Профспілки працівників МВС на захист поліцейських міста Суми, які обвинувачуються у перевищенні службових обов’язків під час затримання двох осіб у підозрі про можливий підкуп виборців.

У цей час до поліції надійшла заява від місцевого жителя про те, що в момент проведення у Сумському прес-клубі нібито відбувається підкуп виборців. Ця інформація не підтвердилась.

26 лютого в Сумах зустріч з виборцями провів кандидат від партії «Воля»Юрій Дерев’янко.

Зустріч відбувалась у виставковому центрі «Іллінський».

На реєстрації при вході запитували та записували ПІБ та номер телефону.Всередині приміщення спостерігачі ОПОРИ зафіксували плакат із зображенням кандидата у Президенти без вихідних даних.На інших агітаційних матеріалах політика ця інформація була зазначена.

Це не перший візит Юрія Дерев’янка на Сумщину. Політик відвідував область у листопаді минулого року  — провів зустріч із громадами Сум та Білопілля. Під час минулорічного візиту спостерігачі ОПОРИ зафіксували ознаки дочасної агітації під час перебування політика у регіоні.

За даними відділу комунікації Нацполіції Сумщини під час перебування зазначених кандидатів на Сумщині порушень громадського порядку не зафіксовано.

«На початку виборчої кампанії кандидати, а тоді більшість з них були ще потенційними кандидатами у Президенти, не виявляли активності щодо відвідування нашоїобласті. Втім, після офіційної реєстрації, візитів стало трохи більше. У подальшому варто також очікувати продовження активної діяльності учасників виборчих перегонів та їхніх команд у регіонах області, а також до обласного центру, адже до цього кандидати надавали перевагу селам і районним центрам», — зазначила координаторка Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області Ірина Стегній.

https://www.oporaua.org/

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: