метизная компания

Сумщина незмінно входить в першу десятку областей щодо формування об’єднаних територіальних громад

Політика | 18:12, 5.04.2018
 Поділитися

Поділитися в

Foto

Про це зазначив журналістам голова облдержадміністрації Микола Клочко під час урядової наради з питань децентралізації та регіонального розвитку, що наразі відбувається у Вінниці 

 «Наша область сьогодні у фарватері реформ, які проводяться Президентом України та Урядом, – підкреслив очільник Сумщини. – І тематика, яка обговорюється тут сьогодні, для нас дуже важлива, адже децентралізація зараз для всіх нас у пріоритеті. А такі наради допомагають напрацювати правильний рух, щоб реформи були максимально ефективними для людей».

Микола Клочко нагадав, що за результатами загальнодержавного моніторингу процесу децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування, який проводиться Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Сумська область входить в першу десятку областей щодо формування об’єднаних територіальних громад та посідає останнім часом 6-8 місця в Україні.

За його словами, Сумщина вже перетнула децентралізаційний екватор і наразі в області створено 31 об’єднану територіальну громаду з передбачених Перспективним планом 53, у 28 об’єднаних територіальних громадах відбулися перші вибори.

«Децентралізація на Сумщині – це, перш за все, створення розвиненої інфраструктури об’єднаних територіальних громад, доступність сервісів і якісних послуг для громадян», – підкреслив голова облдержадміністрації.

У складі Сумської делегації участь у нараді у Вінниці беруть голови Краснопільської та Тростянецької ОТГ.

«Для мене особисто як для голови громади, яка нещодавно створена, дуже важливо було почути про плани держави і скоординувати ці плани із нашими планами, – повідомив очільник Тростянецької ОТГ Юрій Бова. – Особливо це стосується освітньої та медичної галузі. На мою думку, реформа децентралізації – одна із найуспішніших в Україні. І перед нами велика відповідальність ефективно втілювати реформи на місцях».

А очільник Краснопільської ОТГ Юрій Яремчук підкреслив, що саме на таких урядових нарадах приймаються знакові для України рішення, наприклад, щодо передачі землі державної власності у комунальну власність об’єднаних громад. Саме тут центральна влада може дослухатись до потреб громад, а громади отримують розуміння державної політики щодо впровадження основних реформ.

 

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: