метизная компания

У Сумах створять Молодіжну раду при міському голові

Політика | 22:30, 17.11.2017
 Поділитися

Поділитися в

Foto

Відділ у справах молоді та спорту проводить підготовчу роботу зі створення Молодіжної ради при Сумському міському голові, –  повідомляє Інфопортал міськради

Як зазначила заступник міського голови Віра Мотречко, Молодіжну раду при міському голові створюють із метою участі молоді у здійсненні місцевого самоврядування в Сумах, надання пропозицій щодо здійснення заходів, пов’язаних з реалізацією молодіжної політики, для розвитку здібностей молоді.

Через цей консультативно-дорадчий орган молоді сумчани отримають можливість брати безпосередню участь як у формуванні міської політики з питань, які впливають на їхнє життя, так і в процесах прийняття владних рішень, набути досвіду роботи в органах місцевого самоврядування, що забезпечить створення передумов для їхнього особистісного, професійного зростання і успішної суспільно-політичної діяльності.

«Створення Молодіжної ради – це ініціатива в тому числі студентів, котрі побачили, що такі дорадчі органи є в інших містах і вони досить успішно втілюють потрібні молоді зміни у молодіжній політиці», – зазначила посадовиця.

Структурний підрозділ відділу у справах молоді та спорту  наразі формує склад конкурсної комісії з відбору кандидатів до складу Молодіжної ради. Пропозиції щодо персоналій можна подавати безпосередньо до відділу (вул. Харківська, 35) або на його електронну адресу (molod_sport@smr.gov.ua).

«Закликаю всіх охочих, хто вважає себе спеціалістами і має бажання допомогти нам обрати членів Молодіжної ради, подавати свої кандидатури до конкурсної комісії. Це можуть бути представники вузів, ЗМІ, громадських організацій чи благодійних фондів. Вікових обмежень для члена конкурсної комісії немає. Головне, щоб ця людина була активним громадським діячем, мала досвід роботи з молоддю, була професіоналом у молодіжній політиці, аби могла адекватно та незаангажовано оцінити претендентів на членство у Молодіжній раді», –  зауважила головний спеціаліст відділу у справах молоді та спорту Софія Дрозд.

Паралельно з формуванням конкурсної комісії,доробляється проект Положення про Молодіжну раду при Сумському міському голові. Попередньо визначено, що її чисельний склад формуватиметься на конкурсній основі і нараховуватиме не більше 15 осіб (голова Молодіжної ради, його заступники (дві особи), секретар та радники у відповідності до напрямку діяльності). Членів Молодіжної ради добиратимуть у два тури: перший – конкурс анкет, другий – індивідуальна співбесіда. Кандидати мають бути громадянами України (вік від 14 до 35 років, вільно володіти українською мовою, мати активну життєву та громадську позицію.

Обрані членами Молодіжної ради на першому засіданні визначать з-поміж себе голову, котрий запропонує кандидатури заступників. Кожен склад Молодіжної ради здійснюватиме свою діяльність на громадських засадах упродовж двох років із моменту набуття повноважень.

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: