метизная компания

“Великих Сум” не буде: Уряд затвердив перспективний план Сумської області

Політика | 18:50, 20.05.2020
 Поділитися

Поділитися в

Уряд 20 травня затвердив перспективний план Сумської, Рівненської, Київської та Дніпровської областей.

Про це повідомив народний депутат та голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Комітету Верховної Ради України Віталій Безгін, – інформує Суспільне.

Наразі рішення не опубліковане.

Затверджували перспективний план формування громад Сумщини без обговорень. За рішенням Уряду в області буде 51 спроможна тергромада.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, профільний комітет ВР погодив його без зауважень.

Як повідомив консультант Офісу реформ регіонального відділення асоціації міст України Карен Агаджанов-Гонсалес, поки рішення не оприлюднене – говорити про нього зарано.

“Цей проєкт перспективного плану був компромісом. Хотілось бачити його трохи іншим, але маємо те, що маємо. Це краще за ті негативні варіанти, які були. Але поки він не опублікований – зарано говорити. Бо ми бачили тільки проєкт, але ми знаємо, що до нього вносилися зміни”, – сказав він.

Цьому плану дав оцінку на своїй сторінці у Фейсбук екс-керівник Сумського Центру розвитку місцевого самоврядування Олександр Хоруженко:

Він не гарний, не поганий – він справедливий. Мінрегіон розробив і подав його на затвердження в тому форматі, який максимально відповідає реальному стану речей. Ми маємо справедливий формат тих громад, які боролись за своє майбутнє, не зважаючи на те, що в останній рік влади в області в принципі не було”, – зазначив він.

Як пише Олександр Хоруженко, до Сум приєднається Піщане, Битиця, Чернеччина та Стецьківка. Косівщина приєднана до Степанівки. Створюється Садівська громада, яку чоловік назвав “однією з найабсурдніших в області”.

Також будуть: Роменська міська, Тростянецька міська, Шосткинська міська, Кролевецька міська та Лебединська міська ОТГ. Конотопської та Охтирської міських великих громад не буде.

“До кінця поточної сесії Верховної ради цей план буде затверджений Постановою парламенту разом з новими адміністративними округами, які будуть створені замість чинних 18 районам”, – пише Хоруженко.

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: