метизная компания

З’явилася декларація кандидата на посаду голови Сумської ОДА Сергія Лєонова

Політика | 16:34, 18.10.2019
 Поділитися

Поділитися в

На сайті Національного агентства з питань запобігання корупції з’явилася декларація Серія Лєонова, в якій вказано, що він претендує на посаду голови Сумської обласної державної адміністрації. Перша опублікована 16-гожовтня, інша, виправлена, 17-го, пише Sumy.Today із посиланням на UA:СУМИ.

У розділі «Місце роботи» декларанта вказано: «Сумська обласна державна адміністрація», «Займана посада (або посада, на яку претендуєте як кандидат): «Голова».

За 2018 рік з нерухомості родина задекларувала: квартиру 135,7 м² у місті Суми (25% власності у Сергія Лєонова), житловий будинок у Сумах – 354,2 м² (власність тещі), та дві земельні ділянки по 20 тис. м² у с. Миколаївка Роменського району (його та дружини).

Також кандидат володіє автівкою “Mitsubishi Pajero Wagon 3.2AT” (2008-го року випуску).

Доходів за рік у декларації Сергія Лєонова такий: 327 тис. грн він отримав за основним місцем роботи в СумДУ. Ще 257 тис. грн кандидат отримав від СумДУ як заробітну плату отриману за сумісництвом, ще 94 тис. грн як гонорари та інші виплати. Його дружина за минулий рік заробила загально 436 тис. грн (СумДУ), ще 84 тис. грн отримала як гонорар та інші виплати. 4 млн грн Васильєва Тетяна отримала від відчуження нерухомого майна. Окрім цього 43 тис. грн (кандидата) та 37,9 тис. грн (його дружини) задекларували як отримані відсотки.

На рахунку у банку кандидат має 41,7 тис. USD, 1,8 тис. EUR та 33 тис. грн. Його дружина на рахунках має 31 тис. USD, 10 тис. EUR та 46 тис. грн, готівкою має 50 тис. доларів. Їх син  Гліб Лєонов на рахунку у банку має 20 тис. EUR, готівкою – 25 тис. EUR, 20 тис. USD та 1,4 тис. грн.

За інформацією вказаною в декларації кандидата, його дружина є кінцевим бенефіціаром ТОВ “ТОТЕМ”. У системі “Clarity Project” вказано, що свідоцтво про державну реєстрацію у цього підприємства недійсне.

Сергію Лєонову 42 роки, він професор кафедри фінансів, директор департаменту бізнес-процесів та головний науковий співробітник у Сумському державному університеті. Має родинні зв’язки з ректором вишу – одружений на доньці Анатолія Васильєва. Кандидатуру Сергія Лєонова до Кабміну подав Офіс президента України. Розглянути її мали 16-го жовтня, але на засіданні цього не зробили. Призначення має погодити уряд, указ про призначення підписує президент України.

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: