метизная компания

Сьогодні проголосять нову Українську помісну церкву – там будуть і сумчани

Події, Релігія | 08:39, 15.12.2018
 Поділитися

Поділитися в

Троє представників Сумщини представлятимуть нашу область сьогодні, 15 грудня, у Києві на Об’єднавчому Соборі.  Напередодні ми цікавилися думками церковників Сумщини, пишуть UA: СУМИ. Як повідомив протоієрей Богдан Козенко, представляти Сумську єпархію Української православної церкви Київського патріархату від духовенства на Соборі будуть владика Мефодій та священик Петро Попадинець:

«Процес переходу громад почався іще задовго до виголосу Томосу. Ми можемо пригадати сьогодні і Велику Писарівку, Перемогу, Саї та багато церков, громад, парафій, які почали в певний момент переходити до нас. Коли ми вже будемо мати, а ми будемо мати свого Патріарха, я думаю, що люди і самі священнослужителі, єпископи, проявлять усе ж таки мудрість і почнуть переходити. Процеси вже відбуваються».

Від мирян Сумщини представником обрали доктора філософських наук Івана Мозгового:

«Будуть брати участь в Соборі ті, які визнають ідею незалежної церкви, які були підписантами, і які готові за цю ідею боротись. Вибори Предстоятеля церкви і ті процеси, які відбуваються там – трошки інше голосування, ніж на з’їзді якоїсь партії. Там іде вироблення позиції, узгодження з канонами, з Святим письмом. Тобто цей процес готується складно і, не випадково, коли приймається таке рішення, то воно, дійсно, щось значить».

Прес-секретар Сумської єпархії Української православної церкви Московського патріархату Георгій Тарабан утримався від коментарів щодо того, чи будуть представники їхньої єпархії на Об’єднавчому Соборі. А секретар Конотопської єпархії Московського патріархату Богдан Микитюк телефоном повідомив:

«Ми не проти того, щоб у нас в Україні була помістна церква, але ми проти того яким чином це твориться. Так як Вселенських патріарх він не має канонічної сили тут в нас, відповідно, у нас є предстоятель церкви нашої православної української – митрополит блаженні ший Онуфрій, від нього запрошення ніякого не було, відповідно тому ми на цей Собор не збираємось».

Чи будуть на Соборі представники від Сумщини Московського патріархату – головний спеціаліст по зв’язках з релігійними організаціями Сумської облдержадміністрації Олексій Усенко не знає. Сказав, що Константинопольський патріархат розіслав повідомлення архієпископам усіх конфесій в Україні:

 «Звернення про те, щоб вони прибули на Об’єднавчий Собор 15 грудня в Софії Київській. Чи приїдуть туди представники Української православної церкви в єдності з Московським патріархатом ми побачимо вже завтра на Об’єднавчому Соборі».

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: