метизная компания

Глухівська біатлоністка стала кращою серед українок на Юнацьких олімпійських іграх

Спорт | 08:03, 15.01.2020
 Поділитися

Поділитися в

В швейцарській Лозані завершилася спринтерська гонка у дівчат в рамках третього змагального дня на ЮОІ-2020.

Під 49-им номером на старт гонки вийшла Тетяна Продан, яка після першої стрільби могла боротися за нагороди. Спортсменка відстрілялася чисто та вийшла на проміжному шостому місці. Лише чиста стрільба давала шанси на високі позиції, але… два промахи на стійці відкинули спортсменку далеко від лідируючих місць. У фінішному протоколі Тетяна розташувалась на 28-ій позиції.

Ганна Скрипко, яка першою з українок вийшла на старт, допустила одну хибу на стрільбі лежачи. Стійку дівчина пройшла чисто, але у підсумку тільки 32-е місце. З аналогічними показниками у стрільбі гонку провела і Вікторія Жуковська, проте невисока швидкість українки дозволила фінішувати їй лише 53-ю. Дар’я Скрябіна допустила три промахи, усі три на стійці, як результат – 57-а позиція.

До останнього інтрига була лише в одному: хто одержить перемогу. За неї боролися дві російські спортсменки, але все ж, Анастасія Зєнова не змогла перегнати на третьому колі свою співвітчизницю Альону Мохову, яка стала не тільки переможницею сьогоднішньої гонки, але і дворазовою Олімпійською чемпіонкою.  Бронзова медаль у Анни Андексер з Австрії.

Чисту стрільбу, вперше на ЮОІ 2020 року, продемонстрували відразу три спортсменки! Незважаючи на десять закритих мішеней, двоє з них виявилися на восьмому і дев’ятому місцях; ще одна у восьмому десятку.

Завтра, в заключний змагальний день, відбудеться змішана естафета. Це останній шанс завоювати нагороди юним українським спортсменам.

Спринт. Дівчата

1.  Россия Альона Мохова (0+1) 18:55.5
2.  Россия Анастасія Зєнова (0+1) +1,9
3.  Австрия Анна Андексер (0+1) +6,1

28.  Тетяна Продан  (0+2)  +1:29,1
32.  Ганна Скрипко (1+0) +1:45,7
53.  Вікторія Жуковська (1+0) +2:39,2
57.  Дар’я Скрябіна (0+3) +2:45,7

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: