метизная компания

«Сила нації» вперше у Сумах (+ФОТО)

 Поділитися

Поділитися в

Всеукраїнське змагання з кросфіту серед ветеранів АТО зібрало мужніх та сильним духом чоловіків з усієї України. Серед них троє сумчан: Ігор Лугіна, Анатолій Горбенко та Олександр Бабченко. У цей день кожен з них переможець і приклад для української молоді.

«Коли займалися підготовкою місця проведення змагання співпрацювали з сумською федерацією функціонального багатоборства для того, щоб вони організували власне змагання. Значних проблем з підготовкою не було, адже люди об’єднуються коли питання стосуються таких важливих тем, як АТО, питання миру та єдності. Це той захід, який об’єднав органи місцевого самоврядування, громадські організації, дорадчі органи спільно для того аби зробити такий захід для тих людей, які оберігають нашу Батьківщину» – Марина Педько, одна з організаторів проекту.

Планувалось 20 учасників, на змаганні було 17 учасників і один почесний гість. Такий захід у Сумах проводиться вперше. До цього такі змагання вже проводили в інших містах України.

«Я вперше на змаганні, але враження тільки позитивні. Виступом частково задоволений, але можна було б краще виступити та все ж усе заплановане я виконав. Підготовкою були масажі, ЛФК, тренування з гантелями, постійні тренування на вулиці, постійний рух. На фізичні вправи вдень йде близько 6-и годин. Сьогодні для мене прекрасний день, я дуже радію від того, що в нас є такі герої. Слава Україні!» –розповідає сумчанин Ігор Лугіна. Він захищав українську землю з 2014-го року, а у 2017-му отримав поранення під час виконання бойового завдання.

У проекті беруть участь тільки ветерани АТО, які втратили кінцівки на Сході України. Змагання спрямоване на фізичну та психологічну реабілітацію людей з інвалідністю. «Сила нації» вже проводилася в Харкові, Полтаві та Одесі. На створення проекту організаторів надихнули «Ігри героїв», де брали участь поранені воїни АТО та інші люди з інвалідністю.

«Безпосередньо на «Силі нації» я вперше. Враження чудові, але навантаження малуваті, мені так здається. Готувався паралельно на «Силу нації» та до відбору на Invictus Games, який проходив 13-го травня у Києві. Під час підготовки використовував усі тренажери, які сьогодні були задіяні. Гантелі, звичайно, прес, віджимання. На змаганні маю підтримку від друзів-побратимів, а вдома мене завжди підтримує родина» – Сергій Храпко, киянин, який втратив ліву руку й ліву ногу 16-го травня 2015-го року.

Захід допоміг продемонструвати силу, жагу до життя та посмішки людей, які не здалися ні фізично, ні психологічно. Ветеранам аплодували стоячи, адже вдячність та гордість українців не має меж.

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: