метизная компания

Сумщина – третя на Чемпіонаті України зі спортивного орієнтування

Спорт | 07:58, 24.04.2019
 Поділитися

Поділитися в

18-21 квітня зі всієї України до Сум з’їхалися спортсмени, аби взяти участь у Чемпіонаті України зі спортивного орієнтування. Приїхали команди з 18 регіонів України та з Києва.  Усього – 443 учасники.

У перший день змагалися на дистанції «спринт», яка проходила у міських кварталах. Стартували спортсмени біля ТРЦ «Мануфактура», бігали по житловому масиву, обмеженому вулицями Харківська, Прокоф’єва та річкою Псел. Фінішували – біля легкоатлетичного манежу СДУ. В елітній групі серед чоловіків та жінок на п’єдестал піднімалися сумчани – Олексій Савченко  виборов «золото». У жінок – «срібло» та «бронза» у Олени Постельняк  та  Ольги Балабанової відповідно. Усі троє спортсменів цього року – члени національної збірної команди України і представлятимуть нашу країну і Сумщину на міжнародній арені.

На довгій дистанції, у другий день змагань, серед чоловіків знову не було рівних Олексію Савченку, він впевнено переміг найближчого суперника, вигравши у нього 6 хвилин.  Дівчата теж лишилися «при своїх»: друге місце – Олена Постельняк, третє –  Ольга Балабанова. Стартували спортсмени на околиці села Стецьківка.

На середній дистанції переміг теж Олексій Савченко, спортсмен із міста Кролевець. А от у дівчат п’єдестал пошани змінився. Перемога в елітній групі лишилася у Сумах: перше місце виборола Ольга Балабанова, друга позиція знову у Олени Постельняк. Цього дня орієнтувальники бігали у лісовому масиві «Токарі».

В останній день змагань спортсмени брали участь у командному виді: це триетапні естафети. Сумські дівчата бігли у такому складі: Ольга Балабанова, Дар’я Карпенко, Олена Постельняк. Команда посіла друге місце, а Дар’я Карпенко виконала розряд Майстра спорту України! (у інших учасниць команди цей розряд уже був).

Естафети проходили на мальовничих схилах річки Псел, біля села Грунівка Краснопільського району.

За сумою результатів змагань за 4 дні команда Сумщини посіла ІІІ місце у загальному заліку. Команда юнаків та юніорів Сумщини на ІІ місці, а от ветеранська команда виграла свій командний залік!

Результати змагань ТУТ

Наступний старт для команди – найважливіший у році. Це Командний Чемпіонат України, він пройде у м. Чернівці 8-12 травня, тож побажаємо успіху нашим спортсменам!

СТС

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: