метизная компания

Сумська біатлоністка в десятці на кубку IBU

Спорт | 19:06, 1.03.2019
 Поділитися

Поділитися в

У Отепяя (Естонія) стартував сьомий етап Кубка IBU.

У перший день змагалися в суперспринтом. Першими починали жінки. Після кваліфікації у фінал, який проводився у форматі скороченого мас-старту, пробилися дві українки, пише biathlon.com.ua. Ольга Абрамова і Яна Бондар вибули після кваліфікації.

Сумчанка Юлія Журавок, яка у кваліфікації була четвертою, до останнього рубежу претендувала на призове місце. Три вогняні рубежі Юля пройшла бездоганно. І коли на заключній стійці суперниці почали помилятися, у українки з’явився шанс на подіум. Чи не пропав цей шанс навіть після одного промаху – адже для виправлення помилки формат суперспринтом передбачає запасний патрон. Але вицелівать його Журавок дуже довго, витративши на шість пострілів 52 секунди. Після цього на дистанцію Юля вирушила дев’ятій, на цій позиції і добігши до фінішу.

Надії Бєлкіна стрілянина вдалася в меншій мірі: три запасних патрони і три кола штрафу не дозволили претендувати на високі місця, і в підсумку Надя фінішувала 23-ю.

Перемогу в суперспринтом здобула представниця Німеччини Анна Вайдель, яка витратила на чотири вогневі рубежі всього один запасний патрон. На 32 секунди відстала від неї австрійка Дуня Здуч – величезну перевагу для такої короткої дистанції. Третьою в напруженій боротьбі стала переможниця кваліфікації Текла Брюн-Лі з Норвегії.

Суперспринтом. жінки

1. Анна Вайдель (0 + 1) 14: 35,3

2. Дуня Здуч (1 + 3) +31,9

3. Текла Брюн-Лі (2 + 3) +45,1

9. Юлія Журавок (0 + 1) +1: 09,6

23. Надія Бєлкіна (3 + 3) +2: 15,5

У фіналі чоловічого суперспринтом, який закривав насичену програму першого змагального дня в Отепяя, бал правили норвезькі спортсмени. Переможцем став Ендре Стрёмсхейм, а компанію на подіумі йому склав Хенрік Лабелунд, який завоював бронзу. Між двома скандинавами зумів вклинитися італієць Даніеле Капелларі.

Віталій Труш почав гонку дуже здорово: після другого вогневого рубежу він відправився на дистанцію лідером! Але стрілянина стоячи змусила українських уболівальників зменшити апетити: на третьому рубежі Віталій заробив коло штрафу. Додавши ще три кола на заключному рубежі, до фінішу Труш прийшов 13-м – всього на дві позиції гірше свого особистого рекорду в гонках Кубка IBU.

Антон Мігда який проводив перший міжнародний старт у поточному сезоні, стрілянину провів рівніше – на трьох перших вогневих рубежах заробивши по одному колу штрафу, а четвертий відпрацювавши за допомогою запасного патрона. Але недолік змагальної практики позначається на швидкості бігу, і навіть з непоганою за мірками цієї гонки стріляниною наш спортсмен фінішував лише 26-м.

Наші Антон Дудченко та Андрій Доценко, а також Тарас Лесюк кваліфікацію не пройшли.

Суперспринтом. чоловіки

1. Ендре Стрёмсхейм (2 + 2) 13: 13,2

2. Даніеле Каппелларі (1 + 2) +13,8

3. Хенрік Лабелунд (1 + 3) +24,6

13. Віталій Труш (4 + 3) +1: 17,4

26. Антон Мігда (3 + 4) +2: 37,5

Завтра сьомий етап Кубка IBU в Отепяя завершиться спринті у жінок і чоловіків.

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: