метизная компания

Сумська міська влада опустилась з 4 місця в Україні на 14 у рейтингу публічності

Спорт | 21:04, 24.04.2018
 Поділитися

Поділитися в

Сьогодні в Сумському прес-клубі Громадянська мережа ОПОРА презентувала результати п‘ятого вимірювання Індексу публічності органів місцевого самоврядування,  а також окремих суб’єктів дослідження – міських голів, виконавчих органів та депутатів міських рад за 2017 рік. Суми за чотири роки опустилися у всеукраїнському рейтингу із 4-го місця на 14-те.

У 2014-му міська влада Сум у рейтингу публічності посідала  4-те місце в Україні, у 2015-му  – п’яте , у 2016-му – десяте, а 2017-му  – вже тільки 14-те серед 24 муніципалітетів України.

Серед міських голів найвищий показник публічності у 2017 році у мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа (90%) та очільника Чернігова Владислава Атрошенко (82%). Міський голова Сум  Олександр Лисенко на відміну від них «публічний» на 61%.

Виконавчі органи Сумської міськради потрапили до групи з низьким показником публічності – 54%.

Краща позиція у депутатів Сумської міськради – 77% (найвищий показник у Луцька – 80%).

Як позитив відзначається те, що міський голова Сум звітував у 2017 році перед територіальною громадою у форматі відкритої зустрічі. Як негатив те, що у Сумах лише розпочалася процедура формування відповідних наглядових рад при комунальних підприємствах.

Крім того,  Суми попали до 8-ми міст, де досі не створено окремого сервісу, такого наприклад як «кабінет мешканця», який дозволяє громадянам отримувати адміністративні послуги онлайн.  Досі не створені умови доступу для людей з інвалідністю до приміщення Сумської міської ради (зокрема для участі в прийомах міського голови).

Очолили ж рейтинг Індексу публічності органів місцевого самоврядування 2017 року за сумою усіх  показників  Івано-Франківськ та Луцьк.

Фото: архів 2017 року.

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: