метизная компания

Де у Сумах запрацювали пристрої для незрячих пішоходів

Суспільство | 17:30, 20.10.2017
 Поділитися

Поділитися в

Цього тижня у Сумах на чотирьох переходах запрацювали пристрої звукового супроводу пішоходів. Про це повідомляє Інфопортал міськради.

Спочатку при включенні зеленого сигналу незрячим допомагає переходити людський голос, а потім вмикаються періодичні звукові сигнали, котрі лунають до того моменту, поки не загориться червоний сигнал.

Наразі для зручності мешканців прилеглих будинків робітники КП «Шляхрембуд» відпрацьовують гучність сигналу у нічний час.

Пристрої звукового супроводу на світлофорних об’єктах вже працюють на перехрестях: вул. Харківська – пр-т М. Лушпи; вул. Іллінська – вул. Набережна р. Стрілка; вул. Набережна р. Стрілки – вул. Першотравнева; вул. Іллінська – вул. Ярослава Мудрого.

Як повідомив директор КП «Шляхрембуд» Олександр ВЕГЕРА, були обрані саме ці ділянки, бо саме їх визначили як найбільш затребувані зазначили сумські УТОСівці.

Крім цього, комунальне підприємство наразі тестує програму управління світлофорними об’єктами по місту.

«Якщо такі звукові пристрої підключимо до системи управління світлофорними об’єктами, яку плануємо встановити по місту, тоді зможемо дистанційно регулювати їх звуковий сигнал. Тобто знаючи, що в певний період для людей з вадами зору потрібно включити звуковий супровід пішохідних переходів на тій чи іншій вулиці, зможемо робити це з пульта управління», – зазначив Олександр Вегера.

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: