метизная компания

У Сумах відкрили виставку витинанок “Зимове мереживо”

Суспільство | 22:29, 27.12.2018
 Поділитися

Поділитися в

У Конгрес-центрі СумДУ свої роботи з паперу на зимову тематику представили викладачі Сумської художньої школи і члени Спілки майстрів.

П’ять експонатів підготувала для виставки викладачка художньої школи Аліна Свирид: «Представлено 2 «Берегині» і 3 «Зимові». За мною представлена робота «Вечори на хуторі близ Диканьки», тут зображена молода пара закохана, черевички, чорт на хаті , місяць , зорі».

За 3 тижні до виставки «Зимове мереживо» почала готуватися інша майстриня – Ярослава Мудрова: «Це дуже прадавня техніка, яку зараз майстри намагаються відродити, це витинанки-фіранки, що вішалися на віконце. На моїй витинанці зображені два янголи і різдвяна зірка. Це символізує Різдво, радість».

«На цій виставці представлені роботи викладачів Сумської дитячої школи, ПДЮ,  а також членів Національної спілки майстрів. Спільна ідея була створити свято нашим сумчанам, тому вона і називається «Зимове мереживо». Роботи відображають свята, що відбуваються у нас взимку», – розповіла про виставку її організаторка Любов Ярцова.

«Дуже цікаво, різні автори представлені, треба відчути енергетику роботи і повною мірою насолоджуватися», – поділився враженнями відвідувач виставки Олександр Заступ.

«Виставка вражає розмірами робіт. Я уявляю, скільки вкладено праці, сил, натхнення у ці роботи неймовірні», – розповіла від відвідувачка експозиції Ольга Москаленко.

Переглянути виставку витинанок у Конгрес-центрі СумДУ можна до 20 січня.

UA:СУМИ

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: