метизная компания

93% пенсіонерів Сумщини збільшать пенсії через індексацію

Економіка | 19:29, 14.03.2023
 Поділитися

Поділитися в

93% пенсіонерів Сумщини збільшать пенсії у зв’язку з проведенням індексації. Перерахунки пенсій на 19,7% від розрахункового розміру виплати в Україні провели з 1 березня. Пенсія мешканців області збільшиться від 100 до 1,5 тисячі гривень, повідомляє Суспільне з посиланням на Пенсійний фонд Сумської області.

Розмір підвищення для кожного індивідуальний, він коливається від 100 до 1 500 гривень. Залежить від віку пенсіонера, його трудового стажу та закону, за яким призначали пенсію, розповіла заступниця начальника управління обслуговування громадян Пенсійного фонду у Сумській області Альона Заставенко. За її словами, розрахунок пенсій здійснюється за формулою, де обов’язково враховуватиметься стаж і заробітна плата.

“Це пенсіонери, які отримують пенсії відповідно до закону України про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування. Це цивільні пенсіонери. Під індексацію потрапляють особи, яким пенсія призначалася до 31 грудня 2019 року”, — зазначила Альона Заставенко та додала, що людям, яким пенсія призначалась з 1 січня 2020 року і до 31 грудня 2022-го, індексація не проводилась. Однак до їхньої щомісячної грошової виплати встановлено доплату 100 гривень.

“Це тому, що середньомісячний заробіток, з якого сплачуються страхові внески і який вираховується під час призначення пенсії у цієї категорії, вона є більшою, ніж проіндексована у цьому році. Пенсіонерам силових структур також проведено індексацію в цьому році. Там на 19,7% іде підвищення саме від основного розміру пенсії. Також у цьому році індексація пенсій призначена за “чорнобильським законом”. Під індексацію потрапляють пенсії ліквідаторів, які є особами з інвалідністю, а також пенсії у зв’язку з втратою годувальника”, — сказала заступниця начальника управління обслуговування громадян Пенсійного фонду у Сумській області.

Перерахунок здійснюється автоматично, зазначила Альона Заставенко. На обліку нині майже 312 тисяч пенсіонерів області.

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: