метизная компания

Німеччина виділяє €5 мільйонів на відновлення шкіл у п’яти областях України – серед них і Сумщина

 Поділитися

Поділитися в

Федеральний уряд Німеччини виділяє 5 мільйонів євро на відновлення українських шкіл, пошкоджених унаслідок повномасштабного вторгнення росії.
Про це повідомила Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні, пише Громадське.

Фінансовий внесок німецького уряду розподілять між 12 школами у п’яти областях — Запорізькій, Миколаївській, Рівненській, Сумській та Чернігівській. Завдяки цьому повернутися до навчання зможуть понад 3 тисячі учнів.

Команди ПРООН уже почали оглядати кожну будівлю й оцінювати конкретні потреби щодо відновлення, зазначив постійний представник ПРООН в Україні Яко Сільє. За його словами, під час ремонтних робіт будуть дотримані принципи Build Back Better («відбудувати краще, ніж було»)».

Під час ремонту будуть застосовувати стандарт «Єврокод 8», який поширюється на будівництво споруд у сейсмічних районах. До ремонту й модернізації наявних будівель обіцяють застосувати єдиний підхід. Забороняється використовувати небезпечні будівельні матеріали, натомість заохочуватиметься використання екологічно чистих меблів та обладнання.

«Проєкт сприятиме розбудові стійкості та зеленому відновленню через ремонт і модернізацію пошкоджених освітніх закладів на територіях, що постраждали від війни», — йдеться в повідомленні.

У ПРООН зазначили, що перші школи, для яких буде профінансовано проведення ремонтів, обрали зі списку 74 шкіл, розташованих у 12 містах, котрі потребують термінових ремонтних робіт. Цей список склало Міністерство освіти і науки України

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: