метизная компания

Основну частину бюджету Сумської міської тергромади спрямовують на військове забезпечення

Економіка, Оборона | 14:02, 2.02.2023
 Поділитися

Поділитися в

У Сумах представники громадськості та влади у дискусійному форматі обговорили наслідки року повномасштабної війни.

За інформацією керуючого справами виконавчого комітету Юлії Павлик, попри воєнний стан в Україні та пов’язані з ним економічні втрати, Сумській міській тергромаді вдалося виконати бюджет–2022. Цього року, за словами посадовиці, основну частину скарбниці громади знову спрямують на оборону та військовиків, зокрема, на підтримку добровольчих формувань і військових частин на території громади.

«Основним цього року буде бюджет військового забезпечення. Як і у 2022 році, акцент зробили на соціальній допомозі тим, хто пішов до добровольчих формувань. Минулого року допомога складала 6500 грн на особу, а у цьому році виплату збільшили до 8 тисяч грн. Крім того, добробатівцям забезпечено відшкодування плати за комунальні послуги. Також суттєва частина бюджету буде спрямована на субвенції для військових частин, які зареєстровані в Сумах», — повідомила Юлія Павлик.

Велику увагу у 2023 році буде приділено також ремонту укриттів — як у бюджетній сфері, так і в багатоповерхових будинках. Крім того, значну частину видатків спрямують на відновлення житлових будинків і майна Сумської міської тергромади, пошкоджених внаслідок ворожих обстрілів.

Важливим пріоритетом бюджетного забезпечення, за словами Юлії Павлик, залишається розвиток медицини та соціальні потреби внутрішньо переміщених осіб, яких наразі в Сумах понад 22 тисячі. За словами посадовиці, спільно з Червоним Хрестом уже запроваджений і підтриманий депутатами проєкт щодо побудови модульного містечка для внутрішньо переміщених осіб на території Сумської міської тергромади.

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: