метизная компания

«Сумигаз» подав до суду на НКРЕКП

Економіка, ЖКГ, Суд | 17:18, 18.01.2019
 Поділитися

Поділитися в

Сьогодні, 18 січня,  на нараді з питань ЖКГ у Сумській облдержадміністрації обговорили заборону коригування показників споживання газу до стандартних умов та видачі рахунків населенню за використаний природний газ ПАТ «Сумигаз».

Відповідно до постанови Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) № 1512 «Щодо заборони ПАТ «Сумигаз» приводити об’єми використаного природного газу побутовими споживачами до стандартних умов при здійсненні комерційних розрахунків за використаний природний газ побутовими споживачами» організації заборонено виставляти відповідні рахунки для населення, але вона цього не виконує.

Керівництво «Сумигазу» подало до Адміністративного суду Києва позов на неправомірні дії НКРЕКП. За словами керівництва ПАТ «Сумигаз», ця постанова прийнята з порушеннями, також у постанові порушений баланс між суб’єктами ринку у сфері енергетики і комунальних послуг.

«Тому що в стандартних умовах газ розраховується всім, нам надається на стандартних умовах, а до споживача в стандартних умовах він чомусь не доходить. Тому, як вирішить суд, так ми і будемо діяти в подальшому в законному руслі, згідно з рішенням суду»,— повідомив комерційний директор ПАТ «Сумигаз» Денис Черненко.

Нагадаємо, перші повідомлення про зайві нарахування почали з’являтися ще у жовтні, наприкінці грудня споживачі все ще говорили про те, що їм продовжують нараховувати зайве, незважаючи на те що НКРЕКП заборонило Операторам ГРМ це робити. Відтак, НКРЕКП надало рекомендації і споживачам природнього газу, що робити у випадку надлишкового нарахування.

СТС    

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: