метизная компания

У 2021 році на сумську медицину запланували майже 165 млн грн

Економіка, Медицина | 10:34, 31.12.2020
 Поділитися

Поділитися в

Сумська медицина 2021 року «житиме» на майже 165 млн гривень. Таку суму заклали у міський бюджет депутати нового скликання. Верстали документ чиновники мерії.

За розрахунками департаменту фінансів, у наступному році до міського бюджету надійде 2 млрд 700 млн грн. Видаткова частина на 100 млн грн перевищить дохідну. Це – дефіцит.

Бюджет Сумської територіальної громади на 2021 р.:

  • доходи – 2 млрд 700 млн грн
  • видатки – 2 млрд 800 млн грн

Дефіцит складає 120,9 млн грн, розповіла заступниця директора департаменту фінансів Сумської міськради Любов Співакова.

«Покриття планується за рахунок залучення місцевого запозичення на реалізацію проєктів у сумі 124,6 млн грн, і на погашення місцевого боргу по кредиту NEFCO (Північна екологічна фінансова корпорація — ред. ) 3,7 млн грн,» — сказала Співакова.

Найбільше грошей отримають соцзахист і медицина. На останню у 2021-му році запланували витратити майже 165 млн грн. З них 134 млн грн – це оплата комунальних послуг, виплати за роботу, а також придбання обладнання. Ще 30,5 млн грн передбачили на капремонти та енергозбереження.

У наступному році в бюджеті передбачені кошти на покращення матеріально-технічної бази, утримання усіх структурних підрозділів тих закладів, які не фінансуються Національною службою здоров’я, а також забезпечення пільгової категорії хворих, розповіла начальниця відділу охорони здоров’я Сумської міськради Олена Чумаченко.

«Буде запроваджена програма з ендопротезування. Для неї виділений 1 млн. гривень, для придбання ендопротезів для хворих, які потребують їх заміни. Також це придбання тромболітіків для інсультних хворих. Враховуючи ті кошти, які вони отримають з НСЗУ, деякі потреби будуть покриті 100%, деякі, звісно, — ні. Це забезпечення пільгової категорії, бо це дуже велика сума, і для місцевого бюджету вона не може бути профінансована повністю, враховуючи те, що відповідно до постанови, ці видатки повинні забезпечуватися за рахунок державного та місцевого бюджетів», — сказала Чумаченко.

Нагадаємо, за бюджет Сумської громади депутати проголосували 24 грудня. Його підтримали 30 обранців, 8 не голосували, двоє утримались, два депутати проголосували проти. Остаточна версія міського бюджету на 2021 рік поки невідома, бо документ після сесії допрацьовують, сказали у департаменті фінансів.

suspilne.media

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: