метизная компания

У Сумах підприємці, які створюватимуть нові робочі місця, отримають компенсацію ЄСВ

Економіка | 19:00, 3.08.2022
 Поділитися

Поділитися в

Підприємці Сумської міської територіальної громади, які створюватимуть нові робочі місця, зможуть отримати часткову компенсацію єдиного соціального внеску (ЄСВ) за кожного нового працівника.

Про це повідомили в департаменті забезпечення ресурсних платежів.

Таку можливість передбачено у Програмі підтримки малого і середнього підприємництва Сумської міської територіальної громади на 2022–2024 роки.

Механізм компенсації регулюється відповідним положенням, яке затвердила міська рада.

Відтак, розпочато прийом заяв для отримання компенсації витрат зі сплати ЄСВ на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за кожного нового найманого працівника.

Основними умовами участі у програмі є:

  • бути суб’єктами мікропідприємництва або малого підприємництва відповідно до визначення статті 55 Господарського кодексу України;
  • створити нові робочі місця з урахуванням забезпечення оплати праці не нижче розміру мінімальної заробітної плати станом на початок відповідного року;
  • відсутнє скорочення (зменшення) середньомісячної чисельності працівників та зменшення фонду оплати праці за попередні 12 місяців з моменту подачі заяви;
  • бути зареєстрованими та вести господарську діяльність на території Сумської міської ТГ;
  • не перебувати у стані ліквідації, реорганізації;
  • не мати заборгованість щодо сплати податків і зборів перед бюджетами всіх рівнів, а також зі сплати ЄСВ та/або страхових внесків.

Оформлюються компенсація щокварталу відповідно до даних Головного управління Державної податкової служби у Сумській області щодо кількості створених робочих місць у відповідних суб’єктів господарювання.

Перерахування компенсації здійснюється на банківські рахунки учасників програми в межах видатків, передбачених у бюджеті Сумської міської територіальної громади.

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: