метизная компания

В Україні змінюються правила реалізації харчових продуктів

Економіка, Споживач | 15:53, 5.09.2022
 Поділитися

Поділитися в

Зображення ілюстративне

Рішенням Кабінету Міністрів України з метою безперебійного забезпечення населення країни продуктами харчування в умовах воєнного стану було дозволено реалізовувати харчові продукти, які марковані не українською мовою.

Про це повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби в Сумській області.

На даний час в зв’язку з насиченням ринку харчовими продуктами такої потреби немає. Тому дозвіл на реалізацію продукції, яка не має українського маркування припиняється, фактично з 01.12.2022 року, при цьому, дозволяється реалізовувати продукцію без маркування державною мовою до закінчення терміну придатності або граничного терміну споживання (дати «вжити до») тих харчових продуктів, які були та будуть ввезені до України в період з 9 березня 2022 року по 1 грудня 2022 року.

Ця вимога не стосується харчових продуктів, які надходять як гуманітарна допомога.

Більш детально ця норма викладена в постанові Уряду від 19 серпня 2022 р. № 922 «Про внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2022 р. № 234».

Не зважаючи на воєнний стан, оператори ринку зобов’язані виконувати вимоги Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» у якого з 06.08.2022 року закінчився перехідний період, який тривав три роки, та давав можливість операторам ринку виробляти та здійснювати обіг харчових продуктів, які відповідають вимогам законодавства щодо надання споживачам інформації про харчові продукти, що діяло до введення в дію цього Закону, але не відповідають вимогам цього Закону.

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: