метизная компания

Як сумським вчителям платитимуть під час карантину?

Економіка, Здоров'я | 20:01, 12.03.2020
 Поділитися

Поділитися в

Профспілка працівників освіти нагадує, що час простою не з вини працівника оплачується з розрахунку не нижче 2/3 тарифної ставки, – повідомляє Ваш Шанс.

У зв’язку з епідеміологічною ситуацією, що зараз склалася в Україні, керівниками навчальних закладів та органами освіти й місцевого самоврядування прийнято рішення про припинення роботи навчальних закладів, закриття їх на карантин і вимушені простої. Відповідно до пункту 77 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.1993 року № 102, у разі, коли в окремі дні заняття не проводяться з незалежних від учителя причин, оплата праці проводиться з розрахунку зарплати, встановленої при тарифікації — за умови, що вчитель (викладач) виконує іншу організаційно-педагогічну роботу.

У разі, якщо такої роботи немає, час простою оплачується в порядку і розмірах, визначених ст. 113 Кодексу законів про працю України. Згідно з цією статтею, час простою не з вини працівника оплачується з розрахунку не нижче двох третин тарифної ставки встановленого працівникові розряду (окладу).

У той же час за пунктом 8.3.3 Галузевої угоди між Міністерством освіти і науки України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2016-2020 роки сторони рекомендують керівникам установ і навчальних закладів забезпечити оплату простою працівникам (у тому числі непедагогічних) не з їх вини у розмірі середньої заробітної плати, але не менше тарифної ставки (посадового окладу).

Оплата праці вчителів, вихователів, зокрема вихователів груп продовженого дня, музичних керівників, викладачів, інших педпрацівників навчальних закладів у разі, коли в окремі дні (місяці) заняття не проводяться з незалежних від них причин (епідемії, метеорологічні умови тощо), забезпечується з розрахунку зарплати, встановленої при тарифікації, з дотриманням при цьому умов чинного законодавства.

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: