метизная компания

З лютого 2022 року заробітна плата поліцейських зросте на 10 відсотків – Ігор Клименко

Економіка | 18:43, 12.01.2022
 Поділитися

Поділитися в

Вже в січні збільшення заробітної плати на 5 відсотків отримають 14 категорій поліцейських: підрозділи патрульної поліції, поліції особливого призначення, добробати, вибухотехнічні служби, дільничні офіцери поліції, конвойна служба, працівники ІТТ, ювенальна превенція, ті підрозділи, які працюють з громадами.

Про це голова Національної поліції повідомив в ефірі телеканалу «Рада».

За словами Ігоря Клименка, фонд заробітної плати Нацполіції у 2022 році збільшено всього на мільярд гривень.

«Ми виходили з того, що підвищення заробітної плати всім категоріям поліцейських буде завершено в лютому 2022 року на 10 відсотків. Але з січня 14-ти категоріям поліцейських ми почнемо виплачувати підвищену заробітну плату. Це підрозділи патрульної поліції, поліції особливого призначення, добробати, які знаходяться на сході нашої країни, вибухотехнічна служба, дільничні офіцери поліції, конвойна служба, працівники ІТТ, ювенальна превенція, ті підрозділи, які працюють із громадами», – повідомив Глава Нацполіції.

За словами Ігоря Клименка, підрозділи кримінальної поліції, слідства і дізнання у січні отримають збільшення заробітної плати на 5%, ще на 5% зарплата зросте у лютому.

«З 1 лютого підвищення заробітної плати буде стосуватися кожного працівника поліції. Ми розуміємо, що це початок, і на роботу Національної поліції України звернули увагу вищі посадові особи держави», – наголосив Ігор Клименко.

Коментуючи ситуацію з начебто масовим звільненням поліцейських, глава відомства повідомив, що у 2021 році з лав Нацполіції звільнилося 13 361 особа, у 2020 році – близько 10 тисяч та у 2019 році – 13 тисяч. При цьому основною причиною звільнення є недостатній рівень грошового забезпечення. Окрім того, чимало працівників поліції перейшли працювати у новостворені правоохоронні органи, де заробітна плата у рази вища.

Тож Нацполіція підтримує зміни в законодавстві, які дозволять в межах економічних можливостей держави підняти грошове утримування працівників поліції.

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: