метизная компания

Замначальника сумського УКБ підозрюють у розпилі 850 тис. грн

Економіка, Кримінал | 18:52, 31.01.2019
 Поділитися

Поділитися в

Прокуратурою Сумської області у четвер, 31 січня 2019 року, повідомлено про підозру заступнику начальника Управління капітального будівництва та дорожнього господарства Сумської міської ради, через неналежне виконання службових обов’язків якого державному бюджету завдано 850 тис грн збитків.

У ході слідства, проведеного слідчим управлінням Нацполіції за матеріалами Управління захисту економіки в Сумській області, встановлено, що у 2016 році між товариством з обмеженою відповідальністю та Управлінням капітального будівництва та дорожнього господарства Сумської міської ради укладено договір на виконання будівництва дороги по вул. Римського Корсакова в м. Суми.

У подальшому на підставі складених актів про перелік та обсяг виконаних робіт, підписаних директором товариства та затверджених підозрюваним, оскільки він одночасно був повноваженим представником замовника та особою, відповідальною за здійснення технічного нагляду, на рахунок товариства перераховано близько 5 млн грн.

Однак відповідно до висновку судової будівельно-технічної експертизи, вказані обсяги будівельних робіт не відповідають обсягам фактично виконаних робіт по договору. Зокрема підрядник фактично не здійснював окремі роботи або ж здійснював їх не в повному обсязі, використовував неякісні матеріали тощо. Натомість заступник начальника Управління капітального будівництва та дорожнього господарства Сумської міської ради не забезпечив відповідний контроль за виконанням робіт у відповідності до вимог проектно-кошторисної документації та нормативно-правових актів у галузі будівництва.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 367 (неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, кваліфікуючого ознакою якого є спричинення тяжких наслідків) КК України.

До кримінальної відповідальності за привласнення коштів у жовтні 2018 року притягнуто також і директора товариства з обмеженою відповідальністю, яке виконувало вказані роботи.

Довідково: санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого, повідомляє Прес-служба прокуратури Сумської області.

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: