метизная компания

Зменшити податки для малого бізнесу!

Економіка | 07:29, 17.07.2018
 Поділитися

Поділитися в

Як сказав один з політиків минулого – «В цьому світі дві речі є неминучими – смерть та податки!». В цьому є великий сенс, адже кожен громадянин України так чи інакше сплачує податки, купуючи товари та послуги, заправляючи своє авто, сплачуючи рахунки за комунальні послуги, не кажучи про відрахування із зарплатні.

Податки складають левову частину (83 %) від дохідної частини держбюджету. З податкових надходжень майже половина – це найбільші податки, які сплачує кожен громадянин та кожне підприємство – податок на прибуток, податок на доходи фізичних осіб, ПДВ, акциз та рентна плата. Саме вони є основним джерелом наповнення бюджетів та економічним важелем розвитку економіки.

Якщо податки стають тягарем для бізнесу, то підприємства закриваються, працівники звільняються, економіка зменшується. У протилежному випадку розумний рівень податків стимулює розвиток виробництва, нові робочі місця та розквіт держави. Завдання влади – знаходити «золоту середину» між потребами економіки та потребами суспільства. Щоб податків вистачало на оборону, медицину, освіту та інше, і щоб вони стимулювали бізнес працювати та розвиватися.

В Україні все відбувається інакше, сама система поставлена «з ніг на голову». Як кажуть депутати, «найкращий бізнес, той що на бюджеті». Корупційні схеми відкатів та відмивання коштів стали звичайним явищем. Чиновники всіх рівнів завзято розподіляють мільярди гривень податків, які вони не заробили. Видатки на міністерства та державні установи зростають щорічно шаленими темпами.

В 2018 році Кабмін очікує зростання доходів держбюджету на 18,5 %. Іншими словами, майже на 20 % більше будуть збирати з бізнесу. Чи здатні українські підприємства на 20 % збільшити податкове навантаження, владу не хвилює. Чиновників цікавить інше, – щоб якомога більше коштів розподілялося через їх рішення.

Саме тому бізнес в Україні, який не пов‘язаний з політикою та бюджетом, стрімко скорочується. Незалежні підприємці, які є основою середнього класу будь-якого демократичного суспільства, вимушені закриватися та шукати кращої долі в інших країнах. Податки втратили свою мотивуючу функцію та стали важким тягарем для економіки, що задихається під адміністративним тиском.

«Ми пропонуємо зменшення податків для малого бізнесу, стимулювання створення робочих місць та розширення виробництва саме шляхом зменшення податків для підприємців. Влада перетворила економіку на пустелю, і зараз потрібно вирощувати малий бізнес як саджанець дерева, усіляко допомагаючи йому та стимулюючи його розвиток. Поливати та удобрювати його, щоб він швидко ріс та набирався сили», – зазначив голова Сумської обласної організації політичної партії «ОСНОВА» Володимир Мельніченко.

Партія «ОСНОВА» розробила «Програму стрімкого розвитку України», яка чітко визначає головні завдання та пріоритети, що дозволять перетворити країну на потужну, багату державу, де статус підприємця буде шануватися, а податки будуть платити всі.

Скорочення податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) з 18 % до 10 % та єдиного соціального внеску (ЄСВ) з 22 % до 15 % дозволить одразу збільшити зарплати людей на кілька сотень гривень навіть при мінімальній зарплатні.

Заміна податку на прибуток податком на виведений капітал дозволить провести широку модернізацію виробництв та повернути кошти з офшорів. Зменшення податкового тиску буде стимулювати ефективність виробництва, виведе економіку з тіні та пожвавить попит.

ПДВ буде зменшено на 6 %, що зробить українські товари дешевшими та доступнішими за імпортні. Вітчизняна продукція стане більш конкурентоздатною, це збільшить обсяги виробництва, що компенсує тимчасові втрати від зменшення ставок податків.

Україна запрацює коли до влади прийдуть люди справи, що цінують власне слово та вже довели своїми вчинками, що здатні брати на себе відповідальність за майбутнє України.

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Реклама

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: